Răuţ, către sindicalişti: Nu o să-i dăm afară cu 16 salarii

Schimb de replici în Comisia Paritară între directorul de resurse umane Ion Răuţ şi liderii de sindicat, pe tema disponibilizării a 240 de persoane aproape de pensie. Compania a demarat un program prin care pensionarii care îşi depun cerere de disponibilizare primesc maxim şase salarii, adică în jur de 9.000 de lei. Directorul Răuţ le-a reproşat liderilor de sindicat faptul că sfătuiesc oamenii să nu depună cerere. În unele unităţi, sindicaliştii ar fi sfătuit oamenii să nu accepte oferta administraţiei CE Oltenia, susţinând că suma oferită e prea mică.

Pandurul a publicat ieri câteva rânduri din discuţiile dintre liderii de sindicat, dar şi schimbul de replici dintre sindicalişti şi directorii Ion Răuţ şi Daniel Pităroiu. Pentru că ieri unii lideri nu şi-au mai amintit discuţiile din şedinţă şi s-au grăbit să pună la îndoială afirmaţiile din articolul publicat de Pandurul, am ataşat şi înregistrarea cu subiectul relatat în ediţia de astăzi.

Din discuţiile din şedinţă rezultă că CE Oltenia a identificat 240 pensionabili, dar doar 110 au depus cerere pentru a pleca acasă. Directorul Ion Răuţ reproşează sindicaliştilor faptul că sfătuiesc oamenii să nu accepte propunerea administraţiei. „Am informaţii din cariere, din sectoare, că unii vă duceţi şi le spuneţi: bă, nu faceţi cerere cu mâna voastră, nu ieşiţi la pensie, că o să vedem noi cum facem. E o chestiune de cheltuială suplimentară pe care dumneavoastră o doriţi. Păi ce-i îndemnaţi, să aştepte să-i dăm afară cu 16 salarii? Vă spun că nu se va întâmpla aşa. Nu o să-i dau afară pe ăia pe care-i sfătuiţi dvs. Vă spun că-i sfătuiţi prost“, le spunea Ion Răuţ.

Discuţie despre reducerea salariilor compensatorii

Un lider de sindicat intervine în discuţie şi spune că cei din Valea Jiului au luat ordonanţă de 27.000 de lei. „Trebuie să ia şi ei cel puţin 27.000 de lei“, spune un alt lider sindical. Potrivit înregistrării, în timp ce un preşedinte de sindicat îi spunea, cel mai probabil lui Ion Ruşeţ, pentru că el conducea şedinţa, să ceară time-out, Ion Răuţ şi sindicalistul Constantin Mitrescu se certau pe tema plăţilor compensatorii. Mitrescu s-a identificat printre cei care le-ar fi spus oamenilor să nu plece cu şase salarii pentru că, dacă mai aşteaptă, ar putea primi mai mulţi bani. „Pe mine care mă întreabă le explic situaţia. Dacă vrei, bine, dacă nu vrei, nu te poate da afară decât printr-un program de disponibilizare, asta le-am spus. Asta le spun la toţi cei care mă întreabă. Vor negocia cu noi un program, aşa cum am dat la ăia 300 de milioane, poate nu o să dăm 300 pentru că nu mai avem situaţia aia economică, dar 200 dăm“, spune Mitrescu. Din discuţiile dintre cei doi se înţelege că la Rovinari, unde e lider de sindicat Mitrescu, sunt aproape de pensie 57 de persoane, şi au semnat treizeci. „Eu ar trebui acum să mă duc la Rovinari, aveţi 1900 de oameni şi să spun, domne pe domn Mitrescu îl preocupă soarta a 27 de oameni pensionabili pe care-i sfătuieşte să nu iasă la pensie“, mai spune Răuţ.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: