Război „liberal” între Morega şi Manta

Scandal cât sediul partidului în rândurile organizaţiei gorjene a liberalilor, după ce actualul parlamentar şi fostul parlamentar al filialei nu se mai înţeleg. Unul a câştigat mandatul, celălalt l-a pierdut şi, astfel, cearta-i gata, între Dan Ilie Morega şi Pantelimon Manta părând că nu mai există cale de comunicare, un lucru care era previzibil pentru mulţi dintre cei implicaţi în politica de pe Jiu.

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, a declarat ieri că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al filialei, alegerile urmând să aibă loc, cel mai probabil, în vară. Acesta este principalul anunţ care vine dinspre liberali după anul electoral 2008, an în care filiala a avut progrese notabile faţă de alte alegeri, dar care nu a performat foarte mult în privinţa procentelor. Oricum, Morega face anunţul respectiv la scurt timp după ce fostul deputat liberal al organizaţiei, Pantelimon Manta, i-a cerut public să se retragă din fruntea filialei întrucât PNL Gorj are nevoie de „sânge proaspăt”.

Dan Ilie Morega susţine că, din contră, o mare parte din membrii de frunte ai organizaţiei i-au cerut să candideze, la luarea deciziei respective contribuind şi scorul electoral bun pe care el l-a obţinut la alegerile din 30 noiembrie. „La sfârşitul anului trecut am obţinut cu unanimitate din partea Delegaţiei Permanente a filialei un vot de încredere prin care eram mandatat să fac tot ce este mai bine pentru organizaţie. Sunt primari din judeţ care mi-au cerut insistent să candidez. Am rezultatele electorale de partea mea. Ceea ce am promis în 2005 că vom avea în 2009 avem ca număr de aleşi locali şi, în consecinţă, voi candida pentru un nou mandat”, a menţionat Morega.

Liderul liberalilor spune că adversarul său din partid, pentru că deja se poate vorbi despre aşa ceva, nu se poate lăuda cu rezultate la fel de bune ca şi el şi, în consecinţă, ar trebui să tacă sau să înghită în sec. „De 15 ani, ce a făcut Manta pentru Gorj sau pentru Novaci, zona lui natală- Întrebaţi-l şi vedeţi dacă s-a ocupat de interesele gorjenior sau cumva de-ale lui. Pe Colegiul lui tocmai de asta am avut rezultate slabe, inclusiv la alegerile locale. Să nu uite că eu mi-am început campania din octombrie ca să am aceste rezultate, iar el mergea în mijlocul oamenilor de pe la 11-12 ziua până pe la 4-5 după masă, ca bugetarii. Eu am avut un ritm de lucru drăcesc şi un grafic pe care l-am respectat, nu ca el, iar rezultatele se văd la fiecare”, spune Morega.

Manta este avertizat că... „piere pe limba lui“

Liderul PNL Gorj a ţinut să precizeze că filiala va aplica statutul pentru orice membru de partid care îşi denigrează colegii, referirea vizându-l direct pe Pantelimon Manta. „Fiecare pasăre pe limba ei piere, iar eu până acum nu am făcut nicio declaraţie la adresa lui Manta. Dacă va continua cu denigrările, el sau alţii, la adresa oricărui membru de partid, va fi sau vor fi sancţionaţi conform statutului. Să vină să candideze, dacă el crede că are rezultate bune pe care să le prezinte în faţa colegilor. Să nu uite Manta că a spus că vine în PNL ca să întărească partidul. Cum l-a întărit el- Cu rezultate proaste- A făcut blat împotriva mea cu rectorul Adrian Gorun. L-a sfătuit să candideze împotriva mea, deşi sondajele le spuneau la amândoi cu totul altceva. Eu am fost mereu pe primul loc în preferinţe şi ei au continuat totuşi să îşi facă jocurile. S-au grăbit să spună că după 30 noiembrie îmi vor mânca unii coliva, dar se pare că este cam invers. Alegătorii ştiu pe cine au votat şi pentru ce, iar procentele nu cred că pot fi puse la îndoială de nimeni, mai puţin de Manta care a ieşit pe un ruşinos loc trei în Novaciul său natal”, a mai declarat şeful liberalilor gorjeni.

Manta spune că nu va candida, dar vrea retragerea lui Morega

La rândul său, Pantelimon Manta  a declarat că nu va candida la şefia filialei, el fiind membru în organizaţie de doar un an şi jumătate. „Unor oameni ca Morega trebuie să le faci pantofii ca să te înţelegi cu ei, ori eu nu am făcut asta niciodată. A jucat strâmb faţă de mine în alegeri, iar eu nu mă las umilit, trebuie să am o atitudine. Are meritele lui, pentru că are rezultate bune, e drept, dar faţă de alegerile locale filiala a înregistrat un regres la cele generale, el trebuind să explice de ce s-a luat cu aproape 4% mai puţin în toamnă decât în vară. În ceea ce priveşte afirmaţia cu Adrian Gorun, nu e nimic adevărat pentru că, din contră, eu l-am sfătuit să nu candideze. Cât despre Novaci, eu am câştigat la mine în sat, dar m-a bătut Mugurel Surupăceanu în rest pentru că a avut şi forţa financiară. Oricum, Morega a jucat strâmb şi faţă de mine şi faţă de alţii şi nu o să mă las eu călcat în picioare. Pe mine mă doare că el a rupt la el pe colegiu şi i-a dezavantajat pe ceilalţi candidaţi ai partidului. Eu am fost cel care a jucat fairplay faţă de el, l-am susţinut de două ori necondiţionat pentru şefia Consiliului Judeţean. Nu i-am cerut niciodată nimic, a fost prima dată acum patru ani şi apoi acum, în vară. El joacă numai pentru el, iar restul este un zero absolut, neinteresându-l”, afirmă Manta.

Ce ar mai fi de spus- Poate doar că începând de azi încolo avem oficial două tabere în PNL Gorj. Rămâne să vedem care este mai mare şi care este mai mică. Lucrurile se vor tranşa probabil repede pentru că lui Morega nu îi plac prea mult cârcotele de lungă durată. Manta are timp pentru un război de uzură, mai rămâne să afle şi cine este de partea lui.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: