Război total la Andreești: oameni răi neidentificați sting seara lumina din sat, iar dimineața o aprind

Un întrerupător manual care controlează iluminatul public dă naștere unei situații de film în localitatea Andreești, din comuna gorjeană Vladimir. Seara, imediat după ce autoritățile aprind iluminatul stradal, cineva se furișează și stinge becurile. Dar răufăcătorul nu se mulțumește să lase satul în beznă pe tot parcursul nopții. Dimineața, la prima oră, acesta se trezește cu conștiinciozitate și aprinde becurile la loc, iar lumina stă pornită chiar și ore întregi, pe timp de zi, până când se sesizează cineva să o stingă.

”Răfuială politică”, insinuează actualul primar (PNL-ist)

Primarul e la curent cu problema și spune că cineva din comună îşi bate joc de cetăţeni şi „se joacă” la lumină. „Acel punct de aprindere este manual şi se găseşte câte cineva care e răufăcător şi care în loc să le lase aprinse seara, după ce le aprindem noi, el le stinge. Mai mult, dimineața le aprinde de multe ori, doar așa, să facă mişto de oameni. Nu vreau să dau vina pe cineva, că n-am văzut, dar pot să vă zic că întrerupătorul respectiv este la poarta fostului primar. Și îmi e clar că cine face asta este cineva care vrea să-mi facă rău, să mă denigreze”, a declarat Ion Ianăşi (foto jos), primarul actual din Vladimir. 

Autorităţile locale au făcut deja sesizare către operatorul de energie electrică, având promisiuni ferme că situaţia va fi soluţionată în cel mult o lună. „O să vină să ne pună şi acel punct de aprindere pe ceas sau pe fotocelulă, cum e la celelalte sate din comună. Eu am optat pentru fotocelulă, pentru că ceasurile se mai dereglează când cade tensiunea.”

”Îți mai trebuie și minte ca să pui fotocelule”, contraatacă fostul primar (PSD-ist)

Contactat de Pandurul, fostul primar, Marius Vijulan (foto jos), a caracterizat drept copilării acuzațiile actualului edil: ”Din 2016, de când s-a ales, noul primar nu face decât să mă acuze de lucruri și să-mi facă reclamații. M-am săturat deja, orice se întâmplă rău în comună e din vina mea, face asta ca să acopere faptul că el n-a făcut nimic de când e la primărie.”

Mai mult decât atât, fostul conducător al satului are și un alibi bun ca să-și justifice nevinovăția: ”Eu nici nu pot să sting noaptea becurile, pentru că momentan sunt în concediu și nu sunt în sat! Să pună fotocelule, dacă vrea să nu-i mai stingă hoții becurile noaptea. Dar, ce să zic, îți mai trebuie și minte ca să pui fotocelule”, încheie cu ton extrem de ironic Vijulan, fostul primar, acuzat de adversarii politici că sabotează iluminatul public local.

”Eu noaptea dorm”, dă asigurări un localnic (fără culoare politică)

Nu toți sătenii din Andreești sunt deranjați de faptul că satul lor nu este luminat pe parcursul nopții. N.R., un andreeștean care a dorit să-și păstreze anonimatul și ne-a asigurat de deplina sa neutralitate politică, ne-a declarat: ”Nu știu, dom’le, că eu noaptea dorm, nu stau să mă uit la becuri. Poate de asta le și stinge lumea, poate e cineva care-l deranjează becurile la somn! Sau poate sunt oameni care au lucruri murdare de făcut prin sat și nu vor să fie văzuți”, concluzionează săteanul. 

Așadar, cel puțin unul dintre localnici ridică, practic, o întrebare valabilă în vederea soluționării anchetei: qui prodest? Să fie cum zice actualul primar, sabotaj politic, sau cum spune N.R., mâna unui om care are interes să fie lumina stinsă noaptea? Dar, dacă e a doua variantă, ce folos ar trage cineva din faptul că ziua lumina stă aprinsă? Un adevărat caz de X Files.

Investigația continuă și vă vom ține la curent cu mersul acesteia.

Vizualizări: 11,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: