Războiul cu plăieşii îi poate menţine lideri

Liderul Ligii 1, Pandurii Târgu Jiu caută a treia victorie din tot atâtea partide. În faţa trupei lui Grigoraş stă o echipă incomodă Ceahlăul Piatra Neamţ. Moldovenii s-au făcut de râs la Ploieşti dar au scos apoi o remiză contra campioanei, CFR Cluj. Grigoraş nu se aşteaptă la un meci uşor.

Pandurii Tg-Jiu – Ceahlăul Piatra Neamţ, astăzi ora 21.30, stadionul „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, în direct pe DigiSport

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Răduţ – Maxim, Matulevicius, Ibeh.         Antrenor: Petre Grigoraş.

Ceahlăul: Jovic – Marc, Viţelaru, Ichim, Ţepes – Monroy, Onciu – Stana, Tolimir,  M. Constantinescu – Golubovic.   Antrenor: Costel Enache.

Bilete: peluze – 5 lei, Tribuna I şi II – 10 lei, Tribuna 0 – 15 lei.

Posesie versus contraatac

După două victorii cât se poate de clare cu U Cluj şi Gaz Metan Mediaş, pandurii pleacă din postura de favoriţi cerţi ai partidei cu Ceahlăul. Practic, de la fani la bookmakeri sau la specialişti, toată lumea se aşteaptă la o victorie cât se poate de confortabilă în meciul din această seară. Poate nu cu 6-2 ca în partida cu U Cluj dar un 3 sau 4-0 e aşteptat de toţi. Tocmai asta e şi problema cu care se confruntă Grigoraş, antrenorul fiind nevoit să-şi ţină elevii în priză. Pandurii şi Ceahlăul au două stiluri de joc diferite. Gorjenii se bazează pe o posesie prelungită şi atacuri permanente în timp ce nemţenii merg pe o defensivă atentă şi contraatacuri letale. „Nu e niciun meci facil. Adversarul a avut un meci mai slab în prima etapă (n.r. 0-5 la Petrolul) şi asta îi poate relaxa pe băieţi dar nu e meci uşor. Sper ca încrederea acumulată să ne aducă o nouă victorie pentru un început de campionat mai mult decât ok. Ne trebuie angajament şi dăruire. Ceahlăul e o echipă de contraatac, nu sunt apropiaţi de noi ca stil. Au jucători tineri, dornici de afirmare, nu mă aştept sub nicio formă la un joc uşor”, spune Grigoraş care are acum toţi jucătorii la dispoziţie cu excepţia lui Pleaşcă, nerefăcut total după accidentarea care îl ţine pe bară de 9 luni.

„Trebuie să îi ţin motivaţi !”

Spuneam că principala problemă a lui Grigoraş e să-şi ţină jucătorii în priză. Atmosfera la echipă e una excelentă după victoriile din primele două etape dar asta poate duce la o încredere prea mare în forţele proprii. Mai ales că Ceahlăul nu e genul de adversar care să te sperie. „Ceahlăul s-a luptat pentru fiecare minge cu CFR, au avut ocazii. Sper ca euforia dată de cele două victorii să nu ne afecteze. Pe mine e clar că nu mă afectează dar am o echipă tânără şi trebuie să le mai dau două palme să-şi revină. Cu toate astea, îi văd hotărâţi, nu cred că vor fi probleme de angajament. Sunt sigur că îşi vor face treaba, numai să nu avem ghinion”, mai zice principalul de pe banca pandurilor.

„Nu suntem Barcelona !”

Pandurii au încântat cu jocul din primele două etape. Gorjenii sunt primii la posesie cu o medie de 65% iar la numărul de ocazii de gol sunt în top. Grigoraş a construit o echipă ultraofensivă care nu se teme de nimeni. „La Mediaş am avut 11 ocazii de gol, 60% posesie, mai ofensivi de atât nu putem fi! Până la urmă suntem Pandurii Tg-Jiu, nu Barcelona sau Real Madrid. Am avut 27 de ocazii de gol în primele două etape, nu cred că e vreo echipă în ţară care să fi avut atâtea ocazii. Am dat şi 8 goluri aşa că adversarii ne vor privi mai serios de acum încolo”, e convins antrenorul pandurilor.

2 – egaluri trase la indigo, 1-1, au reuşit Pandurii sezonul trecut cu Ceahlăul

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: