Răzvan Stanca: Dacă nici pe Ceahlăul nu batem, ce pretenţii să mai avem la meciuri grele?

Eroul meciului de la Piteşti al celor de la Pandurii, Răzvan Stanca, nu s-a bucurat prea mult de penaltiul pe care l-a apărat şi nici nu pune mare preţ pe prestaţia sa bună în condiţiile actuale. Deşi a fost artizanul acelui egal cu Internaţional, Stanca crede că mai importantă era pentru echipa sa o victorie care să fi putut ridica echipa din apropierea zonei retrogradabile. În ceea ce priveşte lipsa victoriilor, acesta crede că atacanţii şi mijlocaşii sunt cei care trebuie să se zbată mai mult pentru a obţine şi victorii, apărarea pandurilor făcându-şi până acum datoria.

Reporter: Meriţi felicitări pentru meciul cu Internaţional, pentru ce ai realizat tu la acest joc….

Răzvan Stanca: E o picătură într-un ocean ce am făcut eu la meciul acesta.

Rep.: Ţi-ai amintit unde a bătut Răduţ penaltiul din meciul tur?

R.S.: Nu mai ştiam unde a bătut Răduţ în tur, chiar mă gândeam unde a bătut în tur dar nu îmi mai aminteam. M-am dus ca la Vaslui în aceeaşi parte pe dreapta. Majoritatea dreptacilor, în 90 % din cazuri, bat în dreapta portarului.

Rep.: Te-au cinstit colegii pentru că ai apărat acel penalti după meci?

R.S.: Nu aveau de ce să mă cinstească, ce atunci când ei dau gol trebuie să-i cinstesc eu- Nu am mai câştigat cam de mult timp. Nu ştiu ce se întâmplă cu echipa de nu câştigăm. Nu cred că e blocată echipa, de ce să fie, să-i întrebaţi pe atacanţi şi mijlocaşi dacă sunt blocaţi. Eu nu prea am cum să înscriu din poartă, poate din penalti sau din lovituri libere. Dar la noi penalti are cine să bată numai să ajungem noi să avem penalti. Atacanţii şi mijlocaşii sunt cei care furnizează pase şi dau goluri. Datoria mea şi a fundaşilor e să nu primim gol.

Rep.: Te-ai simţit neputincios pentru că echipa nu a putut câştiga?

R.S.: De fiecare dată când pierdem mă simt neputincios. De multe ori. Mă doare la fel şi când nu câştigăm. Nu cred că e jucător pe care să nu-l doară când nu câştigă.

Rep.: Crezi că la meciul de miercuri e posibil alt rezultat decât victoria?

R.S.: Din punctul meu de vedere miercuri nu e altă variantă decât victoria. Doar victoria contează pentru că dacă nici pe Ceahlăul nu batem, care este contracandidată la retrogradare, ce pretenţii să mai avem după aceea când vin meciuri mai grele. Aşa am zis şi cu Internaţional dar nu s-a putut. Alte echipe au o ocazie şi dau un gol sau dau din fiecare ocazie cum a făcut Craiova la ultimul meci. În momentul de faţă suntem destul de aproape de primul loc retrogradabil dar mai sunt 13 etape de disputat. Se pot întâmpla multe şi şansele eu cred că sunt de 75-80 % să ne salvăm numai că trebuie să băgăm mingea în poartă şi să mai şi câştigăm”.

Rep.: Crezi că meciul cu Ceahlăul va semăna cu cel cu Craiova?

R.S.: Ţinând seama şi de vreme, nu cred că nu. Sper să fie altfel. Eu zic că prima repriză cu Craiova s-a jucat destul de bine şi am avut şi noi ocazii.  Dar dacă nu o bagi în poartă nu ai cum să câştigi. Iar prima condiţie ca să câştigi e să dai gol iar la noi întârzie să apară.

Rep.: Ce se întâmplă cu colegii tăi, de ce crezi că nu reuşesc să joace la fel de bine şi în repriza a doua?

R.S.: Nu cred că e vorba de pregătirea fizică aici pentru că atacanţii nu depun foarte mult efort. Nu sunt preparator fizic sau antrenor să îmi dau cu părere despre pregătirea fizică. Antrenorii ştiu mai bine, ei au rezultatele testelor din pregătirea de iarnă şi ei trebuie să ştie ce se întâmplă.

Rep.: Crezi că se poate spune că Pandurii pornesc ca favoriţi la acest meci?

R.S.: Ţinând cont de locul din clasament şi că jucăm acasă da, pornim ca favoriţi noi. Dar asta nu contează prea mult. Contează ce faci pe teren în cele 90 de minute. O să fie destul de echilibrat, ţinând cont şi de cum a jucat Ceahlăul în deplasări, cel mai bun exemplu fiind meciul cu Steaua, va fi destul de disputat meciul.  Toate echipele care vin din spatele nostru au început destul de bine acest retur, cel puţin Bistriţa a debutat destul de bine, numai noi nu batem pe nimeni. Dacă începeam ca în tur era foarte bine. Alba Iulia e cu un pas deja în liga a doua. Dacă batem pe Ceahlăul în proporţie de 90 % se mai ştie încă una. Noi suntem la un punct de prima retrogradată şi normal că ne aflăm în horă.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: