Reabilitarea terenului sintetic, motiv de scandal la Târgu Jiu

Lucrările la terenul sintetic al echipei Pandurii încinge spiritele între consilierii locali şi primarul Marcel Romanescu. Acesta a fost luat la întrebări de câţiva aleşi locali de la PSD cu privire la faptul că se fac lucrări cu echipamente care se aflau în depozitul municipalităţii. În replică, oficialii Direcţiei de Patrimoniu susţin că nu s-a comis nicio ilegalitate.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a transmis că primăria nu are nicio implicare în demersul celor de la Pandurii: „Nu face cheltuieli primăria pentru amenajarea acestui teren sintetic. Este un contract de comodat votat de cei care au fost consilieri înainte. E treaba lor dacă nu şi-au luat autorizaţie. Primăria le are în Târgu Jiu. Nu le are date către alte unităţi administrativ teritoriale. Lucrările le face Clubul Pandurii”.

Cel care a încercat să limpezească apele a fost directorul Mihail Tătaru, directorul adjunct al Direcţiei de Patrimoniu Târgu Jiu: „Este vorba despre un contract de comodat semnat între Clubul Pandurii şi Primăria Târgu Jiu în 2005, prelungit până în 2020. Cei de la Clubul Pandurii îşi amenajează suprafaţa de joc, respectiv suprafaţa sintetică în vederea omologării acestui teren pentru a-şi disputa meciurile de fotbal oficiale şi pentru a-şi disputa programul de antrenamente pentru cele zece grupe de copii, de fotbal de copii şi juniori”.

Materiale aduse din depozitul primăriei

Cât despre acele gradene folosite de cei de la club, Tătaru a subliniat că se află pe terenul municipalităţii, şi nu pe stadion. „Cele două gradene fac parte dintr-un grup de 16 gradene care au fost dislocate de la demolarea stadionului şi depozitate în incinta CET. Am încercat valorificarea lor în diverse moduri. Acestea gradene au fost aduse pe lângă teren, nu pe teren. Terenurile de lângă suprafeţele de joc sunt ale municipiului Târgu Jiu. Tot prin contractul de comodat, întreţinerea acestor spaţii revine primăriei, pe lângă utilităţi. Aceste gradene sunt aduse lângă stadion, nu pe suprafaţa stadionului şi sunt în administrarea Primăriei Târgu Jiu şi a Direcţiei de Patrimoniu. Le-au adus cei de la club. Sunt ale noastre, nu ale lor. Le-au luat din depozitul nostru, cu acordul nostru. Le-am mutat din depozitul CET la stadion. Există un referat în acest sens prin care s-a solicitat de către club să le mutăm”, a mai transmis directorul de la Patrimoniu aleşilor locali.

Lucrările, pe final

La sfârşitul săptămânii trecute, oficialii clubului de fotbal au transmis un comunicat de presă prin care au anunţat că lucrările se apropie de final. „Lucrările de lipire a gazonului sintetic de pe terenul doi din incinta Complexului Sportiv Municipal se apropie de final. În cursul săptămânii care se încheie s-a lucrat intens la lipirea rolelor de gazon sintetic, activitate care s-a încheiat vineri, iar de sâmbătă se lucrează la lipirea marcajelor terenului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: