Reacţia lui Sorin Boza după ce ANRE a retras licenţa pentru grupul 5 de la Rovinari

Sorin Boza vine cu lămuriri în cazul grupului 5, de la Rovinari, care a rămas fără licenţă. Preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia a explicat că procedura nu este deloc una care să semene panică printre angajaţi, pentru că va fi recuperată în momentul în care se vor finaliza reparaţiile capitale care au fost demarate la acest grup. Când va fi gata, grupul 5 de la Termocentrala Rovinari va deveni cel mai modern grup energetic din România. În total, valoarea investiţiei este de circa 600 de milioane de lei.

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea în Energie a anunţat că a retras licenţa pentru grupul 5. Acesta este însă în reparaţii capitale şi modernizare, iar lucrările se vor întinde până în 2021. Sorin Boza, managerul companiei, a transmis că acesta nu este un motiv de îngrijorare la nivelul producătorului de energie tocmai pentru că licenţa va fi recuperată la definitivarea lucrărilor. „Licenţa grupului 5 de la Rovinari a fost retrasă pentru o perioadă determinată, mai exact până la finalizarea lucrărilor de modernizare care au fost demarate la nivelul acestui grup. Concret, în septembrie 2021 se vor finaliza. Este corect cum a procedat ANRE pentru avea o imagine cât mai clară a capacităţii maxime de producţie a Complexului Energetic Oltenia. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, noi am fi apărut în toate actele, documentele existente la ANRE şi nu numai cu patru grupuri la Rovinari. Or, noi avem trei grupuri pentru că grupul 5 este în reparaţii capitale şi modernizare până în septembrie 2021”, a transmis Sorin Boza.

Grupul 5 de la Rovinari va deveni, peste doi ani, cel mai modern din România. Reabilitarea sa costă 600 de milioane de lei. Până acum, s-au bifat lucrări ce au costat în jur de 400 de milioane de lei.

Bani pentru continuarea lucrărilor vor fi alocaţi şi din bugetul ce va fi constituit pentru anul 2020. „Este normal când sunt reparaţii aşa lungi, să fie licenţa suspendată. Când vom termina, vom înştiinţa ANRE şi ne vom lua licenţa înapoi. În cazul grupului 5, de la Rovinari, vorbim de lucrări care se întind pe aproape cinci ani. Eu asigur pe toată lumea că, în momentul în care va fi finalizat grupul 5 de la Rovinari, noi ne vom lua licenţa înapoi”, a mai adăugat Sorin Boza.

Vizualizări: 5,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: