Reacţia primarului Marcel Romanescu la inţiativa deputatului Radu Miruţă

Radu Miruţă, deputat al USR Gorj, a amplasat astăzi, stative cu un cod QR, lângă operele lui Constantin Brâncuşi. Codul duce spre un site de prezentare a operelor. „Suntem deschişi la orice propunere. Şi pe aceasta o luăm în calcul, însă, aşa cum am spus întodeauna, trebuie să respectăm legea”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Acţiunea a fost realizată fără înştiinţarea Primăriei Târgu Jiu, dar primarul Romanescu pare că este de acord cu ideea, dar vrea să îndepărteze panourile puse de USR.

 „E benefică. Este prima iniţiativă a USR-ului pe care pot cu adevărat să o accept şi să o sprijin. E clar că ea nu poate să rămână sub sigla unei formaţiuni politice.Până la urmă Parcul Central este în administrarea autorităţii publice locale. Mă bucură o astfel de iniţiativă şi voi lua legătura cu reprezentanţii Centrului Brâncuşi şi cu domnul viceprimar Gabriel Coica pentru a o pune în practică, pe bugetul municipiului Târgu Jiu. Dacă vor veni cu o donaţie către autoritatea publică locală ca această soluţie să o doneze primăriei, nu ne vom opune. Vom vedea exact care este cadrul legal. Dar în niciun caz ea nu va rămâne ca o modalitate de promovare a unei formaţiuni politice, aşa cum nu facem niciodată când vine vorba de municipalitate. E bine venită o astfel de iniţiativă, o apreciez”.

Vizualizări: 3,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: