Reacții după incendiul de la Pinoasa: “Șefii forțează lucrul pe ceață densă”

Incendiul produs duminică la o carieră minieră a Complexului Energetic Oltenia a generat dezbateri ample între mineri pe paginile de socializare. Este vorba de Cariera Pinoasa, acolo unde a luat foc o bandă de cărbune. Potrivit celor prezenți la fața locului, banda de cauciuc a ars pe o lungime de 30 de metri. Incendiul nu a fost observat repede din cauză că era ceață.

“Așa le trebuie la șefii de cariere și de schimb, care forțează lucrătorii să funcționeze pe ceață densă, vizibilitate zero”, a comentat un salariat al companiei. “Nu are treabă ceața, ci lipsa de personal și de instruire. Acea rolă fumega de ore bune. Dacă nu se oprea circuitul de la haldă fumega și mâine și nu o vedea nimeni. Au scăpat ieftin cu 30 metri de covor, deși sigur este mai mult”, a replicat un altul.

Salariații spun că avaria putea fi mult mai mare. Oamenii dau vina pe calitatea slabă a rolelor, dar și pe uzura benzilor de cauciuc, cârpite cu scoabe.

Un salariat chiar a postat o fotografie cu o rolă nouă care s-a stricat după niciun schimb de funcționare. “Uite aici, rolă amortizoare nouă după nici un schimb de funcționare. Ax strâmbat, rulment blocat, mantaua îndoită, piesa de fixare sărită. Știi cât costă? 500 ron! Observi câtă vaselină au pus la rulment”, a scris acesta.

Concluzia tuturor a fost că utilajele nu mai pot fi menținute mult în funcțiune fără revizii, cu piese de schimb de proastă calitate, cu personal insuficient. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 5,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: