Cărbunele de la CE Oltenia ar putea ajunge până în India

Circa 22 de milioane de tone de cărbune au scos minerii în acest an. Oficialii Complexului Energetic Oltenia și-au făcut un calcul. Încărcată în vagoane, această cantitate de lignit ar forma o garnitură de peste cinci mii de kilometri pe calea ferată. Ar ajunge până în India.

Sorin Boza, managerul companiei, a fost cel care a explicat cât de importantă e munca minerilor: “Am făcut niște calcule. Știți cât înseamnă 22 de milioane de tone încărcat în vagoane? O distanță București – India. Înseamnă 5.600 de kilometri dacă am lua-o pe linie dreaptă. Vă dați seama cât cărăm în fiecare an, care este impactul, ce rol jucăm pentru CFR Marfă, unde suntem principalul furnizorul de cash pentru CFR Marfă”.

Șeful companiei energetice din Gorj a amintit, în acest context, de negocierile ce vor urma în primăvara anului viitor pentru noul Contract Colectiv de Muncă. S-a mândrit că, în acest an, angajații companiei au avut venituri mai mari și a recunoscut, în același timp, munca grea a celor din producție.

„Impactul în cărbune este enorm de mare pentru noi. Trăiesc două companii de pe urma acestui transport. Știți problemele cu care se confruntă și CFR Marfă și CFR Infrastructură. Trebuie să continuăm să ne zbatem pentru că răspundem de viața atâtor familii și suntem moral resposanbili de acest județ, de această zonă. Expiră actualul contract. Vom oficia în ianuarie procedurile de negociere. Durează 60 de zile. Sper să ne așezăm la aceeași masă, să fim deschiși. E un subiect pe care l-am discutat cu partenerul social și, în acești trei ani, am făcut lucruri bune pentru muncitori, pentru TESA”, a mai spus Boza, la Accent TV.

Vizualizări: 3,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: