Director: Cariera Roșia este urgența zero

Cea mai mare carieră a Complexului Energetic Oltenia trece în anul 2020 cu cele mai mari probleme. A rămas fără avizul de mediu, exproprierile sunt blocate, iar excavatoarele din treptele superioare nu funcționează. Compania a reluat demersurile pentru obținerea avizului de mediu, dar procedura este una greoaie și de durată.

Pentru ca Roșia să se extindă, 220 de hectare de teren silvic și agricol urmează să fie descopertate. Exproprierile au stagnat odată ce cariera a rămas fără avizul de mediu. În același timp, mai multe excavatoare au fost mutate de pe treptele superioare.

Prioritatea celor din CEO, pentru anul 2020, este să rezolve problemele cu care se confruntă la Cariera Roșia. „Cariera Roșia este cea mai mare carieră a noastră. Roșia este urgența zero. Îi trebuie aprobarea hotărârii 8352 din 24.05. E depusă de noi în luna mai hotărârea pentru scoaterea din fond forestier a 27 de hectare. După aceasta, am reluat procesul obținerii acordului de mediu. Odată fiind anulat, acest acord conduce la nefuncționarea excavatoarelor din treptele superioare și urgent trebuie să facem exproprierea a 220 de hectare pentru că noi avem Hotărâre de Guvern pentru ea, pentru Roșia, dar neavând acord de mediu, lucrările în noua zonă de expropriere stagnează. După obținerea acordului de mediu trebuie reluată activitatea de expropriere a suprafeței de 220 de hectare de teren silvic, agricol din perimetrul extins al carierei”, a explicat managerul companiei, Sorin Boza, la un post de televiziune.

Acesta a ținut să precizeze că locurile de muncă ale minerilor nu sunt puse în pericol în ciuda problemelor din aproape toate carierele ce aparține Complexului: “Nici gând să se închidă cariere. Este adevărat că unele cariere își vor restrânge activitatea și își vor finaliza rezerva natural. Până în anul 2024, nu discutăm despre o astfel de măsură luată”.

Vizualizări: 6,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: