Reacţii politice după trimiterea lui Ponta în judecată

Politicienii sunt rezervaţi în a comenta trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, fapt fără precedent în România.

Vasile Popeangă, PSD: „Nu fac nici un fel de comentarii vizavi de orice act al justiţiei, fie că e vorba de trimiteri în judecată, fie că e vorba de hotărâri judecătoreşti. Întotdeauna am spus că instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria. Niciodată nu am comentat vreo acţiune a justiţiei”.

Mihai Weber, PSD: „Eu nu am calitatea de a comenta o astfel de decizie. Justiţia trebuie să-şi facă datoria. Toţi cei care au fost trimişi în judecată au posibilitatea să-şi dovedească nevinovăţia. Prezumţia de nevinovăţie există şi va exista până la o hotărâre definitivă. Îmi doresc ca premierul să aibă toate argumentele să-şi dovedească nevinovăţia şi să fie achitat. Până la urmă trebuia să se termine într-un fel sau altul starea aceasta de incertitudine”

Dan Vâlceanu, PNL: „Este o acţiune a justiţiei. În acest moment presupun că o reiterare a solicitărilor de demisie, şi la Ponta, şi la Ciurel, este un lucru absolut normal şi firesc. Pe de altă parte, sunt convins că şi unul şi altul nu-şi vor da demisia pentru că nu au nici o urmă de onoare”.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: