Realitatea bate filmul

Să te uiţi la Realitatea zilele astea poate să-ţi provoace dureri. E înduioşător de-a dreptul, se ajunge la suferinţă fizică. E cât se poate de evident că postul se zbate între reacţiile disproporţionate anti-Băsescu şi cele la fel de disproporţionate anti-Opoziţie. Într-o ţară normală cu o presă la fel de normală, asta ar însemna echilibru. La noi, înseamnă război de gherilă. Realitatea TV nu mai e măcinată de războiul USL – PDL. Nu-şi mai propune să-l distrugă pe Băsescu, ca până acum. Pe vremea aia era ok. Publicul putea să-şi facă o idee şi să-şi asume urmărirea unui post declarat anti-Putere. Acum însă se petrec lucruri ciudate. Realitatea-cea-anti-Băsescu (controlată de Vântu) îşi propune să distrugă Realitatea-cea-pro-Băsescu (controlată de Ghiţă). Ceea ce e amuzant. Mă rog, o tragi-comedie.

Totul a culminat cu un mini-reportaj făcut de o reporteriţă în weekend, la un miting de protest împotriva desfiinţării unui dispensar. Regia este uimitoare. În timp ce intervieva un bărbat (mai mult figurant), reporteriţa face semne unei bătrâne să se apropie. Aceasta îşi face loc prin mulţime şi, odată ajunsă în faţa camerei, se prăbuşeşte pe caldarâm. Baticul babei nu apucă să atingă asfaltul, că reporteriţa şi urlă: ”Chiar acum s-a prăbuşit o doamnă bla-bla-bla!”. Jocul actorilor este mai prost decât în toate filmele lui Nicolaescu luate la un loc. Reporteriţa continuă nestingherită să transmită, fără să-i acorde nici cea mai mică atenţiei babei care nu mai mişcă, la picioarele ei. Celelalte babe urlă deloc convingător, cu nişte huo-uri necredibile pe care le-au auzit şi ele pe la televizor. Reporteriţa trage concluzia: ”oamenii sunt pur şi simplu disperaţi”. Zi ”zău” cu limba scoasă! În tot acest timp, nimănui nu-i pasă de baba prăbuşită. Oricum, tot e bine că deocamdată regizează doar leşinuri. În curând, facţiunea anti-PDL din Realitatea va înscena morţi. Dar ce zic eu că le va înscena? Probabil le va şi comite, doar ca să demonstreze necesitatea stringentă a unităţilor spitaliceşti în sate uitate de lume.

Când nu se sfâşie între ei pe subiectul Băsescu, angajaţii Realitatea se reculeg transmiţând mondenităţi penibile. Stau laolaltă cu reporterii Libertatea şi Click la poarta lui Irinel şi cască gura la Monica, care la rândul ei cască gura la firmă de pază ce n-o lasă să intre în curte. Singurul normal şi simpatic din toate scenele astea penibile este tatăl lui Irinel, care are o argumentaţie atât de familiară, de bunic tipic, când spune de ce crede el că Irina ar trebui să rămână la Iri: ”Voi nu vedeţi ce slabă a venit de la maică-sa?!”. Tot aşa şi cu Realitatea. Plecată de la Vântu la Ghiţă, e din ce în ce mai slabă.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: