Recensământ rutier în Gorj. Vor fi numărate mașinile de pe șosele

Consiliul Județean Gorj organizează în acest an recensământul circulației pe drumurile publice din județ. Efectiv, vor fi numărate toate tipurile de vehicule care circulă pe șoselele județene, indiferent de țara în care sunt înmatriculate.

Recensământul va sta la baza fundamentării și proiectării investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor județene, precum și la elaborarea de studii pentru evaluarea calității aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier și a impactului asupra mediului.

În județ, vor fi amenajate, în total, 49 de posturi de înregistrare a mijloacelor de transport. În timpul monitorizării, vehiculele vor fi clasificate în 12 categorii, începând cu bicicletele și trotinetele electrice, până la vehiculele cu tracțiune animală.

Recensământul circulației rutiere are loc în perioada 13 aprilie – 1 noiembrie 2020. Înregistrările de trafic se vor face manual, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv 13 și 28 aprilie, 6 și 9 mai, 26 iulie, 4 și 8 august, 2 și 15 octombrie și 1 noiembrie.

Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani.

LICITAȚIE

Consiliul Județean organizează o procedură simplificată pentru achiziționarea acestor servicii privind efectuarea înregistrării circulației rutiere din anul 2020, pe rețeaua de drumuri publice județene. Contractul este în valoare de circa 300.000 de lei. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 14 februarie, ora 15.00.

Vizualizări: 2,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: