Societate în faliment din cauza consumului redus de apă

Societatea care gestionează alimentarea cu apă a comunei Săcelu este în faliment. Numai un ajutor financiar chiar şi cu titlu de împrumut din partea primăriei din localitate ar putea debloca situaţia. S-a ajuns aici din cauza consumului redus de apă în anotimpul rece.

Autorităţile locale din comuna Săcelu caută soluţii pentru a salva de la faliment societatea care se ocupă de alimentarea cu apă a localităţii. În acest moment, firma este la un pas de faliment şi a cerut sprijinul primăriei. "Mie mi-a cerut sprijinul administratorul societăţii. Nici nu a mai pus problema de salarii, deşi oamenii au muncit şi e normal să-şi primească drepturile care li se cuvin. Au nevoie de un sprijin ca să nu se sisteze alimentarea cu apă în comună. O să discutăm problema în următoarea şedinţă de Consiliul Local, să le acordăm un sprijin financiar chiar şi cu titlu de împrumut", a spus primarul Florin Jurebie.

Primarul din Săcelu are şi o explicaţie pentru situaţia din localitate. "Vreau să vă spun că în fiecare iarnă avem această problemă. Consumul de apă în timpul iernii scade foarte mult şi de asemenea scad şi încasările. Şi iarna sunt cheltuieli cu salarile angajaţilor şi cu facturile. În acest moment firma are datorii de 50.000 de lei din care 20.000 de lei numai facturi la curent. Dacă se sistează alimentarea cu energie electrică vă daţi seama că se va sista şi alimentarea cu apă în întreaga comună şi nu ar fi corect faţă de cetăţenii care plătesc", a precizat primarul din Săcelu, Florin Jurebie.

Vizualizări: 2,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: