Recenzorii din agricultură, bolnavi şi fără bani

Recenzorii care s-au îmbolnăvit înainte de finalizarea recensământului nu vor fi remuneraţi. Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj nu-i va plăti decât pe cei care vor preda procesele verbale la sfârşitul recensământului. Până în prezent, peste 15 recenzori au fost înlocuiţi din cauza problemelor de sănătate căpătate în perioada desfăşurării activităţii.

Peste 15 recenzori gorjeni s-au îmbolnăvit pe perioada efectuării recensământului. Ei au fost înlocuiţi cu recenzorii de rezervă, înlocuirile făcându-se pe bază de proces-verbal de predare-primire a materialelor de recensământ şi după o prealabilă instruire. În această situaţie s-au aflat câte doi recenzori din Târgu Jiu, Aninoasa, Glogova, Văgiuleşti şi câte unul din Bâlteni, Căpreni, Fărcăşeşti, Leleşti, Peştişani şi Polovragi.

Tot pe motive de boală au fost înlocuiţi şi recenzorul şef de la Polovragi şi coordonatorul de la Târgu Cărbuneşti.

DADR Gorj nu-i va plăti decât pe cei care vor preda procesele verbale la sfârşitul recensământului. Singura posibilitate ca recenzorii bolnavi să primească vreun ban este să cadă de comun acord cu cei care i-au înlocuit. “Pentru plata persoanelor angrenate în desfăşurarea recensământului şi pentru deplasări a fost cerută suma de aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Nu vor fi plătiţi decât recenzorii care vor preda procesele verbale la sfârşitul luni. Recensământul Agricol se va încheia pe data de 31 ianuarie, după care vor fi verificate, de către alţi recenzori, prin sondaj trei localităţi din Gorj”, a declarat Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj.

Recenzorii vor fi plătiţi 20 de zile, recenzorii şefi 23 de zile, iar coordonatorii câte 25 de zile. “Recenzorii vor primi câte 50 de lei/zi, iar recenzorii şefi şi coordonatorii câte 55 de lei/zi. Banii pentru desfăşurarea recensământului au fost alocaţi de către Uniunea Europeană”, a mai precizat Aurel Tomescu. Aproximativ 1000 de persoane sunt implicate în desfăşurarea recensământului, până în prezent fiind completate circa 65% din numărul total al chestionarelor statistice.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: