Rechizite şcolare la preţuri mai mici

Două firme din afara judeţului Gorj vor aduce rechizite elevilor nevoiaşi. Este vorba despre o firmă din Galaţi, SC ROMPRIMA SRL, care va distribui rechizite pentru elevii din clasele I-VII şi despre o firmă din Vâlcea, SC ROXI COM, care va distribui pachete doar pentru elevi din clasa a VIII-a.

La licitaţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj s-au prezentat cinci firme din ţară, inclusiv una din Târgu Jiu. În acest an, rechizitele vor fi achiziţionate la preţuri care includ un TVA de 19%, dat fiind faptul că la momentul organizării licitaţiei acesta nu crescuse încă la 24%. Valoarea pentru cele 12.118 de pachete se va ridica la aproape 250 mii lei.

„La licitaţia care s-a finalizat pe 1 iulie şi-au prezentat ofertele cinci firme din ţară, din Galaţi, Brăila, Târgu Jiu sau Vâlcea. Preţ Pe 15 iunie s-au deschis ofertele cu faza finală licitaţie electronică care s-a terminat pe 1 iulie. Pe data de 5 iulie s-au declarat câştigătorii. Firma din Galaţi va distribui 10.393 de pachete pentru clasele I-VII care se ridică la suma de 210 mi lei. Pentru clasa I au fost solicitate de şcolile din judeţul Gorj 1685 de pachete, pentru clasele II –IV au fost solicitate 4399 de pachete cu rechizite, iar pentru clasele V-VII vor fi distribuite 4309 de astfel de pachete.  De asemenea, firma din Vâlcea va aduce 1725 de pachete pentru cei din clasa a VIII-a”, spune Marius Iorga, reprezentantul IŞJ Gorj.

Preţul cu care aceste produse vor fi achiziţionate de Inspectorat este unul mai mic decât anul trecut. Dacă atunci valoarea unui pachet se ridica la 25 sau 30 lei, acum preţurile sunt cuprinse între 20 şi 22 lei. Reprezentanţii instituţiei spun că valoarea produselor sunt mai mici pentru că cei doi agenţi sunt şi producători. Astfel, un pachet pentru clasa I va costa 20.29 lei, un pachet pentru clasele II-IV va costa 19.10 lei, un pachet pentru clasele V-VII se ridică la valoarea de 21.4 lei, iar un pachet pentru elevii din clasa a VIII-a va fi cumpărat la preţul de 22.49 lei.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: