Recomandările lui Călinoiu pentru Ciurel

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că Laurenţiu Ciurel merită postul de manager profesionist la Complexul Energetic Oltenia. Mai mult, la Radio Infinit, Călinoiu a declarat că Ciurel ar trebui să nu ia în seamă intervenţiile politice, dar îi recomandă să respecte strategia energetică a USL şi să adauge în Complexul Energetic Oltenia o componentă hidro. 

Reporter: Domnul Laurenţiu Ciurel a fost numit manager la CEO. Cum comentaţi?

Ion Călinoiu: Este un lucru bun căci, iată, şi profesioniştii români în concurenţă cu profesioniştii care au participat la această competiţie reuşesc. Ciurel cunoaşte foarte bine această activitate, fiind de ani de zile implicat şi mai mult decât atât, a demonstrat prin experienţa sa, atât în ţară, cât şi afară, calităţile unui manager performant.

Rep.: Acest lucru înseamnă că nu va putea fi schimbat politic.

I.C.: Chiar îi recomand să neglijeze în totalitate orice imixtiune şi orice influenţă politică, indiferent de unde vine ea.

Rep.: Credeţi că domnul Ciurel va avea inclusiv sarcina de a privatiza CEO?

I.C.: Eu cred că aşa cum s-a întâmplat acum, cu negocierea condiţiilor pentru justificarea împrumuturilor pe care le-a făcut România în ultimul timp la Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană precum şi acordarea acestora în continuare nu este o ingerinţă privatizarea şi singura problemă este de a nu avea gaură neagră în economia naţională. Dacă merge foarte bine, nu e necesară privatizarea, e nevoie de bani şi se va face lucrul acesta la bursă, dar cu pachete minoritare.

Rep.: Există acest „dacă“.

I.C.: Dacă punem răul înainte.... Domnul Ciurel va lua măsurile necesare pentru a fi o activitate rentabilă. Cred că la Complexul Energetic Oltenia trebuie să se mai adauge ceva, o resursă energetică ce poate să producă energie electrică mai ieftin, Eu cred că mai trebuie alipit ceva. Cred că în viitorul apropiat investiţia de la Bumbeşti Livezeni ar trebui să treacă la CEO.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: