Recompensă pentru găsirea elevei de la „Spiru Haret“

Vestea că Raluca, o elevă şi colegă excepţională, a dispărut de acasă a făcut ieri înconjurul Colegiului Naţional „Spiru Haret“, unde învăţa fata. Raluca Drăguşin este în clasa a XII-a şi fusese admisă la cinci universităţi prestigioase din Marea Britanie. Raluca a decis miercuri seara să plece de acasă lăsând un mesaj sinucigaş. Ultima dată fata a fost văzută într-un bar din Târgu-Jiu. Acum familia încearcă să ia legătura cu toţi cunoscuţii şi oferă şi recompensă celor care pot da detalii despre ea.

Raluca Drăguşin are 19 ani şi este din comuna Stoina, dar locuia la o mătuşă în Târgu Jiu. Tânăra era introvertită şi de multe ori a fost văzută plângând la şcoală. Miercuri seara a plecat de acasă şi nu a mai revenit. I-a spus că merge la o colegă să înveţe. Prietena sa a aştepta-o, iar în final a primit un mesaj în engleză în care îi vorbea de gândurile ei sinucigaşe. Directorul colegiului confirmă cele spuse. „Eu nu o ştiu foarte bine, decât de anul acesta. Era un copil capabil. Am înţeles că i-a trimis unei colege un mesaj prin care îi spune că îşi va pune în aplicare gândul pe care voia să-l aplice peste 20 de ani fiind vorba de un gând sinucigaş, după care nimeni nu a mai reuşit să ia legătura cu ea”, spune Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret”.

Familia fetei este decisă să ofere recompensă celor care le pot da detalii despre ea. „Suntem dispuşi să oferim recompensă cui ne dă informaţii de Raluca. O rog să se întoarcă acasă. Nu i se întâmplă nimic. Înţelegem orice ne spune. Să îmi dea măcar un semnal că este bine“, spune mama fetei.

„Un mesaj urât şi ciudat“

Tânăra stătea cu mătuşa ei şi i-a pus acesteia că pleacă la o colegă să facă o temă şi nu s-a mai întors. „Mi-a spus că merge la o colegă să facă un referat la istorie. I-am zis să nu întârzie. Pe la ora 20.00 am sunat-o eu şi avea telefonul închis. Am intrat în panică. La ora 23.00 o aşteptam să vină şi am auzit pe cineva pe scară că întreabă de ea. Am ieşit, m-a întrebat de ea şi i-am spus unde este, la care persoana respectivă mi-a spus că a dispărut şi a lăsat un mesaj colegei cu care trebuie să-şi facă tema. Un mesaj în limba engleză, destul de urât şi ciudat din ce am înţeles”, spune Elena Vieru, mătuşa fetei.  

Mama fetei nu ştie ca Raluca să fi avut vreun iubit, pentru că majoritatea timpului şi-l petrecea învăţând. Studiul, muzica rock şi desenul erau pasiunile ei. Raluca Drăguşin a vorbit cu mama ei miercuri în jurul prânzului când a rugat-o să-i trimită bani surorii ei mai mari la Bucureşti. Apoi fata trebuia să meargă acasă la mătuşa ei unde stătea şi la o colegă să înveţe. Seara, mama ei a încercat să ia legătura cu Raluca, dar nu i-a răspuns. „E un copil excepţional. Nu avea probleme. Avea un singur vis ca după bacalaureat să plece să studieze în Marea Britanie. Învăţa foarte mult. Excela în toate domenii. Am vorbit cu ea în jurul prânzului şi era pe o bancă în parc şi învăţa”, spune Ecaterina Drăguşin, mama fetei. 

„Este un copil excepţional despre care se poate vorbi numai la superlativ. O fire sensibilă, care se implică în proiecte şi învaţă foarte mult. A fost acceptată la cinci universităţi din Anglia. La şcoală este liniştită şi nu avea absenţe. Noi o aşteptăm la şcoală pentru că ne este dor de ea”

Luminiţa Dima, diriginta elevei

VARIANTE

Ieri dimineaţă a ajuns la colegiu şi mama fetei, iar în urma discuţiilor purtate cu directorul şcolii Gheorghe Gorun, aceasta a spus că nu ia în calcul sinuciderea. Ea crede că ceva s-a întâmplat în barul în care fiica ei a fost văzută miercuri seara pentru ultima dată.

AUDIERI

O parte din colegii fetei au fost chemaţi ieri la audieri. Surse neoficiale susţin că declaraţiile colegiilor sunt destul de schimbătoare şi nu se potrivesc.

CĂUTĂRI

Pe urmele fetei este şi Poliţia, care a fost anunţată de diriginta clasei unde învăţa. „Cu privire la cazul tinerei, dispariţia ei a fost anunţată miercuri seara de un cadru didactic din liceul în care învaţă. Noi facem cercetări pentru a o găsi”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: