RECORD la CNTV: Zeci de elevi calificați la olimpiadele naționale

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ (CNTV) din Târgu Jiu va fi reprezentat de zeci de elevi la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Este un record în ceea ce privește numărul de elevi calificați în anul școlar 2016-2017, spune directorul liceului, Dorin Tașcău. Unii dintre elevi s-au calificat la mai multe discipline școlare. Printre aceștia se numără și Ștefan Alexandru Ișfan, fiul inspectorului general școlar din Gorj. În fapt, elevii colegiului au reușit să se califice la faza națională la toate disciplinele din planul de învățământ.

Elevii Colegiului Național "Tudor Vladimirescu" (CNTV), de la clasele VI-XII, au obținut în total un număr de 60 de calificări la fazele naționale ale olimpiadelor școlare. De exemplu, Ioan Vlad Țîrc, elev al liceului în clasa a IX-a, s-a calificat la etapa națională la disciplinele Matematică, Fizică și Informatică, asta după ce a ocupat locul I la fiecare dintre aceste materii, la faza județeană a olimpiadelor.

Locul I la toate materiile din planul de învățământ

Ștefan Alexandru Ișfan, elev în clasa a VI-a, s-a calificat la olimpiadele naționale după ce a obținut locul I la fazele județene organizate pe disciplinele Lingvistică, Matematică și Fizică. Andreea Amza de la clasa a IX-a s-a calificat la etapa națională pe disciplinele Lingvistică și Fizică. Elisabeta Mirela Mihai, elevă în clasa a IX-a, a ocupat locul I pe județ la disciplina Limbă, Comunicare și Literatura Română și va merge la competiția națională ce va avea loc la Alba Iulia. Maria Andreea Homescu, elevă în clasa a XII-a, s-a calificat la etapa națională a olimpiadei naționale la Italiană. Și astfel de exemple sunt zeci deoarece mulți elevi au reușit să se califice la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. "Este un an de excepție pentru Colegiul Național "Tudor Vladimirescu", sunt 60 de elevi care merg la fazele naționale. Acești copii au ocupat locul I, II sau III la fazele județene. Nu-mi aduc aminte să fi avut un astfel de an, gândindu-mă în primul rând la numărul de elevi calificați și faptul că avem locul I la toate disciplinele din planul de învățământ. Este e un lucru extraordinar", a declarat Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu.

Conducerea unității a spus că meritul este al elevilor dar și al cadrelor didactice care reușesc să-i ducă spre performanță. "Cred că s-a creat și o atmosferă de competiție foarte serioasă și benefică", a mai spus directorul CNTV.

OLIMPIADE

Etapele naționale au fost programate în perioada 18 aprilie- 30 aprilie. CNTV va fi gazda etapei naționale a Olimpiadei de Fizică ce se va desfășura în perioada 24-29 aprilie.

           

     

Vizualizări: 16,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: