RECORD: Un gorjean a obţinut un singur vot la locale. Al lui!

Unul dintre candidații gorjeni a avut ghinionul de a nu fi votat nici măcar de femeia cu care-și împarte viața. Nu l-a votat nimeni. S-a votat însă singur și astfel a obținut un vot. Este vorba despre candidatul PAS la Primăria Bărbătești, Dumitru Gheban. El este singurul candidat care nu a obținut decât votul său, dar mai sunt alții care au fost votați doar de familie și au obținut mai puțin de 10 voturi.

Unii dintre candidații care aspirau la fotoliul de primar în localitățile lor au avut mari surprize când au constat că i-au votat doar membrii familiei. Astfel, în Gorj au fost șase candidați care au obținut sub 10 voturi, printre care unul care nu a fost votat de nimeni. Dumitru Gheban, candidatul PAS la postul de primar al comunei Bărbătești, nu a fost votat nici de familie. Astfel, el a obținut un singur vot, cel mai probabil al său.

Nici nevasta nu l-a votat pe candidatul PAS.  S-a votat doar el și explică rezultatul catastrofal prin faptul că nu a avut timp să-și facă niciun fel de campanie electorală. N-a câștigat decât experiență și câteva zile de emoții. Gheban spune că nici partidul nu l-a ajutat și a avut la dispoziție în această campanie, doar 20 de afișe. ”E un partid mic, eu am venit târziu cu dosarele făcute, partidul nu m-a ajutat. N-am avut decât 20 de afișe. Nu au venit prin zonă. Am văzut duminică, la alegeri, că toți cărau. Le-am zis la ai mei, să vedem dacă putem să luăm barem un consilier, doi. Le-am spus să luptăm pentru consilieri și să voteze pe cine își doresc la primar. Asta a fost toată chestia. Da, la un moment dat când am văzut că toți au cărat, noi fiind copii tineri, le-am spus: Mergeți cu cine vreți! Nu am preferințe. Doi-trei au șanse de a câștiga.”, a declarat Gheban.

Resemnat, dă vina pe partid

Inițial, Gheban a crezut că are șanse și spune că și-ar fi făcut o oarecare evaluare, însă nu l-a ajutat nici partidul. Omul s-a resemnat cu ideea, mai ales că a văzut pe propria piele că nu te poți pune cu partidele mari care și-au adus inclusiv organizațiile de la Tg-Jiu să discute cu oamenii. ”Asta e! Șanse am zis că am până la proba contrarie, până am văzut că partidele mari au avut spatele asigurat. Au venit prin comună cu pixuri, stilouri și creioane. Au venit cu Tg Jiul prin sat pe la oameni, numai partidul nostru n-a ieșit să ne vadă cineva. Eu așa zic, că și partidul e de vină. Că nu m-a sprijinit. Să fi venit, să fi discutat cu niște oameni, mai în vârstă, mai tineri, ce-am putea să facem, ce-am putea să rezolvăm. Nu știu ce să vă zic. Eu foarte târziu am zis să vedem dacă putem să schimbăm ceva. Eu sunt membru proaspăt”, a declarat resemnat Gheban. Candidatul PAS a fost singurul din județ care a nu a fost votat de nimeni. Au mai fost alți șase candidați care au obținut sub zece voturi, însă aceia au fost votați măcar de neveste și de ceilalți membri ai familiei.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: