Rectificarea bugetară, duş cu apă rece. Zero lei pentru 25 de primării!

Rectificarea bugetară nu aduce atât de mulţi bani pe cât se aşteptau primarii din Gorj. În total, judeţul Gorj va primi 26 de milioane de lei. Sunt 25 de localităţi unde nu va veni nici măcar un leu, iar primăriile riscă să intre în colaps. În rest, primăriile vor primi bani insuficienţi, mai puţini decât au pierdut, la începutul acestui an, în urma revoluţiei fiscale.

Printre localităţile care nu vor primi niciun leu se numără oraşele Tismana, Turceni, Bumbeşti-Jiu şi comune ca Drăguţeşti, Căpreni, Stejari, Padeş, Schela sau Turcineşti. Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a explicat că bani nu vor veni nici în vistieria Consiliului Judeţean Gorj.  

„Consiliul Judeţean Gorj primeşte zero lei. Alte 25 de localităţi din judeţul Gorj au zero lei la  rectificare. Alte 17 localităţi primesc sub un miliard de lei (n.r. lei vechi). Am să vă citesc bătaia de joc acum. Primăria Bustuchin primeşte 17.000 lei, Aninoasa va primi 39.000 lei. Asta e rectificarea pe care a promis-o Cosmin Popescu. Încep şantierele în judeţul Gorj,  nu ne mai ţinem la investiţii şi nicio primărie nu va avea probleme, astea au fost promisiunile. Crasna primeşte 16.000 lei, Cruşeţ, cu ghinion, 13.000 lei, Glogova a ieşit din sărăcie pentru că primeşte 4.000 lei, Ioneşti primeşte la rectificare 63.000 lei, Jupâneşti – 49.000 lei, Săuleşti – 64.000 lei, Stoina – 10.000 lei, Teleşti – 17.000 lei. Și lista continuă, dar 25 de localităţi nu primesc nici 4.000 lei cât au primit unii, ci zero lei”, a mai spus liderul PNL Gorj.

 Ameninţă cu judecata

Cele două municipii din Gorj, care au pierdut sume importante după reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10%, nu vor primi prea mulţi bani nici la rectificarea bugetară promisă de Guvern pentru această lună. „Sunt localităţi, ca să vedeţi cât de defectă a fost această rectificare şi n-a avut nicio legătură cu realitatea, care nu vor primi bani suficienţi. Dacă unele localităţi liberale nu vor primi bugetul de anul trecut, aşa cum prevede legea bugetului, îi vom da în judecată. Probabil s-au speriat şi au încercat să rezolve această problemă. La Târgu Jiu, vor primi 6,5 milioane de lei, mult mai puţin decât au luat, decât au prejudiciat bugetul Târgu Jiului pentru că bugetul municipalităţii a pierdut milioane de euro. La Motru, bugetul s-a redus cu 30 de miliarde (n.r. lei vechi), acum le dau 20 de miliarde (n.r. lei vechi). Aici, cumva restituie. Sunt localităţi care aveau buget mare, în urma revoluţiei fiscale au pierdut foarte mulţi bani. Asta nu înseamnă că cei care au primit zero lei nu îi pot da în judecată”, a fost semnalul lui Dan Vîlceanu.  

 Cere demisia lui Cosmin Popescu

Văzând cifrele, deputatul Vîlceanu îi cere demisia lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, susţinând că alte instituţii din ţară au primit bani suficienţi. „Dacă nu-şi cere scuze primarilor pe care i-a minţit şi batjocorit, cel mai decent gest pe care l-ar putea face este să-şi dea demisia, pentru că e degeaba. Nu toate Consiliile Judeţene din ţară au primit zero lei. Primesc zero ăia care nu există”, a încheiat Vîlceanu.

 ZERO LEI

Primăriile care nu primesc niciun ban la rectificarea bugetară sunt: Bumbești-Jiu, Turceni, Tismana, Albeni, Aninoasa, Bărbătești, Bengești-Ciocadia, Bolboși,  Borăscu, Brănești, Bumbești-Pițic, Căpreni, Drăguțești, Hurezani, Mătăsari, Padeș, Săcelu, Schela, Slivilești, Stejari, Țânțăreni, Turburea, Turcinești, Văgiulești și Vladimir.

Vizualizări: 3,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: