Primar: Dacă nu ne dau bani, închidem prăvălia

Multe dintre primăriile din Gorj au ajuns la fundul sacului, iar primarii spun că nu mai au bani nici măcar pentru plata utilităţilor. Cu toţii îşi pun speranţe în rectificarea bugetară. Pe de altă parte, edilii care s-au chibzuit şi au pus deoparte pentru zile negre spun că nu este corect să primească bani cei care au dat petreceri mari în localitate, iar acum au rămas cu visteria goală.

Situaţia este cât se poate de încurcată la Țicleni. Autorităţile locale spun că bugetul din acest an nu le-a permis nici măcar să facă documentaţia pentru anumite investiţii, cu atât mai puţin să demareze lucrări.

Primarul Constantin Radu spune că în visteria primăriei nu mai sunt bani nici măcar pentru plata utilităţilor. Vorbeşte de închiderea primăriei în situaţia în care oraşului nu-i vor fi repartizate sume la rectificarea bugetară. „Nu avem bani nici să plătim curentul şi gazele la primărie. Nu ştiu dacă primim ceva la rectificare. Dacă n-avem, închidem prăvălia. Măcar de asta să îmi dea, măcar de utilităţi. Nu mă mai vait să îmi dea pentru... Dacă anul acesta nu am nici măcar vreo proiectare, dar să mai fac vreo execuţie, ceva. La începutul anului, nu ne-au mai dat acelaşi buget, doar la jumătate faţă de cel din 2017. Nu cred că vom primi mare lucru, pentru că toată lumea speră la treaba asta. 90% din primării sunt în situaţia aceasta. Nu prea sunt optimist”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Țicleni.

 Fără Zilele Comunei, pentru a funcţiona

La Scoarţa, autorităţile locale spun că nu au cheltuit banii pe petreceri, drept care au bani pentru funcţionare. Chiar şi aşa, se aşteaptă să primească bani pentru a duce la îndeplinire nişte investiţii importante. „Cu rectificarea, se aude că o să dea bani doar la cei care n-au bani de funcţionare, restul cu mila Domnului. Noi, de funcţionare avem, dar de făcut în comuna Scoarţa câte ceva... Spunea domnul preşedinte Cosmin Popescu că în jur de 14 august, e termen limită, va trebui şedinţă de Consiliu Judeţean pentru repartizarea sumelor. Chiar sunt supărat aşa, un pic. Adică eu mă zbat să cheltui cât de puţin, ca să pot să ţin în viaţă primăria, utilităţile. Eu nu-mi permit să fac Zilele Comunei, să aduc solişti vocali de nu ştiu pe unde, ca să mai fac ceva. Mă dezamăgesc anumite chestii”, a reacţionat primarul Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 3,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: