Rectificarea pentru CEO, neavizată! Scandal între Căldărușe și Mitrescu

Greviștii foamei de la Complexul Energetic Oltenia au renunțat miercuri, 21 decembrie, la protest după trei zile de stat în ger. Chiar dacă rectificarea bugetului nu a fost avizată de guvernanți, sindicaliștii au spus ca ar fi absurd să rămână în greva foamei până la instalarea noului Guvern. Nu exclud și reluarea acțiunii de protest dacă nici noii guvernanți nu vor aviza rectificarea bugetului. Suspendarea grevei coincide cu începerea unei certe între liderii SMEO și cei ai Federației Naționale Mine Energie (FNME). Liderul Constantin Mitrescu spune că el mai crede că rectificarea va fi aprobată.

Un număr de 18 sindicaliști din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia au protestat și miercuri în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Au plecat însă spre seară, când au aflat că în ședința de Guvern nu a fost pe ordinea de zi și rectificarea bugetului companiei, așa cum sperau și cum li se promisese. Liderul protestatarilor, Gabriel Căldărușe, a spus că aceasta era ultima șansă ca bugetul companiei să mai poată fi rectificat de guvernul tehnocrat și că până la instalarea noului guvern va mai dura și nu mai are sens să rămână în fața sediului companiei. "Nu s-a aprobat. De fapt nu s-a dat avizul de către cei de la Ministerul de Finanțe. Nu avem decât să suspendăm greva. Am luat legătura cu domnul Cosmin Popescu să vedem ce posibilitate ar fi ca inclusiv dumnealor, parlamentarii de Gorj, dacă cumva se va instala Guvernul săptămâna viitoare să existe posibilitatea unei ședințe de Guvern în care să fie aprobată această rectificare", a declarat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.

Căldărușe îl face orbete pe Mitrescu

Președintele SMEO și-a adus aminte de spusele prim-vicepreședintelui FNME, Constantin Mitrescu, care dădea ca sigură aprobarea rectificării bugetului CE Oltenia pe anul 2016. Năpădit de furie după ce și-a dat seama că nu va fi dată hotărârea de Guvern, Căldărușe l-a făcut cu ou și cu oțet pe Mitrescu. "Este posibil săptămâna viitoare să revenim în greva foamei. Au fost niște orbeți ca Mitrescu care ziceau că e rezolvată și că facem joc de imagine. Credeau că-l pune Grigorescu înapoi pe Ciobotărică. Că le promisese că le bagă miliarde în buzunar ca și până acum. Asta a fost înțelegerea cu el", a mai spus Gabriel Căldărușe.

Răspunsul

Constantin Mitrescu încă mai crede că bugetul CE Oltenia va fi rectificat. "Eu zic că va fi rectificat până la sfârșitul anului. Sun convins 99%. Și chiar dacă nu va fi, salariații vor primi toate drepturile, așa cum sunt în Contractul Colectiv de Muncă. Bugetul de venituri și venituri și cheltuieli nu este opozabil contractelor. Contractele sunt semnate de salariați cu unitatea, de noi sindicate, asta nu poți spui că împiedică pentru că nu știu ce guvern iresponsabil sau nu știu ce minister nu și-a făcut treburile", a explicat Constantin Mitrescu. Liderul se dezice de orice înțelegere cu Laurențiu Ciobotărică, directorul financiar al CE Oltenia, așa cum l-a acuzat liderul SMEO. "Ce înțelegere să am eu cu Ciobotărică? Am semnat eu pe primă 550? Pe ce am semnat eu? Ce înțelegere am avut? A fost lângă mine la minister și în care Grigorescu a promis că până pe 15 sau când încheie el mandatul va fi rectificat bugetul. Uite nu termină mandatul, așteptăm să-și pună în practică promisiunea", a comentat Mitrescu.

Liderii Federației Univers s-au arătat dezamăgiți că bugetul CE Oltenia pe 2016 nu a fost rectificat și cred că salariații vor avea de suferit. "Trebuie ca cineva să își asume, să dea banii pe luna decembrie, se depășește fondul, asta este. Nu avem cum să lăsăm oamenii fără bani. Vorbim de lichidarea lunii decembrie care se ia în ianuarie. Informația ne-au dat-o cei din administrație la ședință dar tot ei pot să depășească fondul, nu știu, să facă artificii, să facă ceva, să nu lăsăm oamenii fără bani", a explicat Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Federației Univers.   

Vizualizări: 4,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: