Rectorul UCB promite o formă mai severă de admitere

Zeci de profesori universitari şi preuniversitari au participat la o conferinţă organizată de Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu. Rectorul Adrian Gorun a vorbit despre necesitatea unui selecţii mai riguroase la admiterea în facultăţi.

Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale a găzduit timp de două zile, în perioada 16-18 ianuarie, Conferinţa naţională „Creativitate şi eficienţă în învăţământul preuniversitar”, cu prilejul căreia au fost prezentate zeci de lucrări. Cu această ocazie, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, Adrian Gorun, a anunţat mai multe modificări în instituţia de învăţământ superior, printre care şi o nouă formă de admitere la facultate, mai severă. Gorun a spus că prin acest lucru se urmăreşte calitatea studenţilor, ceea ce duce implicit la creşterea UCB. Rectorul a mai spus că este conştient că o selecţie mai riguroasă a studenţilor va aduce după sine probleme financiare, însă îşi asumă acest risc. „La nivelul universităţii, mediul intelectual nu trebuie evaluat prin ore fizice, ci prin rezultate sau prin produs. Vom avea în vedere începând din toamnă, în special pentru admitere, o selecţie mai riguroasă a studenţilor”, a precizat rectorul Adrian Gorun.

Prin această conferinţă s-a urmărit valorificarea experienţei cadrelor didactice privind evaluarea şi asigurarea calităţii în educaţie, dar şi creşterea gradului de implicare a cadrelor didactice în problematica teoretică şi practică a asigurării calităţii în educaţie. Lucrările au fost structurate pe trei secţiuni, adresate învăţământului primar şi preşcolar, învăţământului liceal şi gimnazial şi învăţământului universitar. Au participat zeci de profesori, printre care şi Nicolae Manolescu, Dumitru Buşenag, Dorel Chiriţescu, Gheorghe Gămăneci şi mulţi alţii.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: