Recunoştinţă pentru un mare artist

În calitate de iniţiator - consilierul local PP-DD  Constantin Buleteanu , aşează pe masa de lucru a Consiliului Local Târgu-Jiu un proiect de Hotărâre prin care “mai bine mai târziu decât niciodată” propune recunoaşterea valorii celui care a fost LIVIU DAFINESCU, prin acordarea post-mortem a titlului de “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Târgu-Jiu.

În demersul sau iniţiatorul proiectului este susţinut de colegul de partid PICUI ALEXANDRU, iniţiativa  fiind însuşită prin semnătura şi  de consilierii locali ai PDL-BERCA EDUARD şi DAVIŢOIU NICOLAE. Iniţiatorul proiectului readuce în atenţia aleşilor locali una din îndatoririle nescrise ale administraţiei publice locale , aceea de a veghea la respectarea memoriei concetăţenilor care şi-au dedicat viaţa în beneficiul comunităţii.

Motivându-şi iniţiativa, Buleteanu Constantin nu se arată de acord cu spusele lui Freud care punea pe seama uitării “îndepărtarea din conştiinţă a amintirilor neplăcute şi în dezacord cu exigenţele morale”, afirmaţiile părintelui parapsihologiei nefiind valabile în ceea ce îl priveşte pe LIVIU DAFINESCU,  în sensul că amintirile şi realizările legate de acesta din urmă sunt din cele mai plăcute, ele definind vocaţia omului de cultură şi artă care a lăsat în urmă lucruri cu care încă ne mândrim.

Considerând firesc ca Târgu-Jiul să se alăture municipiului Bucureşti care la 29.11. 2001 îi acorda, fiind în viaţă, lui LIVIU DAFINESCU  titlul de ”Cetăţean de Onoare” al acestei metropole,  proiectul iniţiat de  consilierul PP-DD nu vrea decît ca şi comunitatea noastră locală prin aleşii ei să recunoască rolul şi meritul celui care la 03.02.2004 a părăsit definitiv scena. 

Iniţiator proiect, Consilier local Buleteanu Constantin

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: