Reduceri de noxe la CE Oltenia. Au fost făcute noi măsurători

Complexul Energetic Oltenia anunță că a reușit în acest an, prin punerea în funcțiune a unor investiții noi, să reducă emisiile de noxe. În acest an au fost puse în funcțiune instalații de reducere a emisiilor de NOx.

"Probele de performanță, după punerea în funcțiune a instalațiilor de denoxare a gazelor de ardere (SNCR), au fost finalizate la grupurile energetice nr. 3 si 4 ale Sucursalei Electrocentrale Rovinari și la grupurile energetice nr. 3 si 4 ale Sucursalei Electrocentrale Turceni. Măsurătorile efectuate pe parcursul derulării probelor au confirmat atingerea tuturor parametrilor conveniți prin contract, respectiv valoarea medie zilnică a emisiei de compuși de azot (NOx) sub 200 mg/Nmc, a emisiei de CO sub 100 mg/Nmc și amoniac în gazele de ardere sub 5 mg/Nmc, acestea fiind valorile maxime reglementate de legislația românească și europeană în vigoare", transmite CE Oltenia.

Instalatiile SNCR au fost programate sa realizeze o medie zilnica a emisiilor mentionate sub valoarile maxime admise, in scopul reducerii consumului de uree, apa si energie electrica.

"In timpul efectuarii testelor de performanta, instalatiile SNCR montate au demonstrat ca pot realiza valori medii zilnice ale emisiilor de NOx sub 175 mg/Nmc, valoare maxima admisa incepand cu luna august 2021, conform Deciziei 1442/2017 UE.

Astfel, la data prezenta, toate cele trei grupuri energetice ale Sucursalei Electrocentrale Rovinari si cele patru grupuri energetice ale Sucursalei Electrocentrale Turceni, aflate in operare, sunt conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate de legislatia interna si europeana, fiind pregatite sa indeplineasca si noile conditii valabile din august 2021", mai menționează sursa citată.

Vizualizări: 1,929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: