Reduceri de posturi la instituţii cu deficit de personal

Direcţia Sanitar Veterinară Gorj, o instituţie cu deficit de personal, va trebui să disponibilizeze trei dintre angajaţi. Conducerea instituţiei speră că, după aplicarea procentului de reducere a personalului cu 4% la toate instituţiile deconcentrate, Guvernul va debloca posturile.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj îşi va concedia trei dintre angajaţi ca urmare a aplicării procentului de reducere a personalului cu 4%, stabilit de Guvern. Primii vizaţi vor fi inspectorii veterinari care îndeplinesc condiţiile pentru a ieşi la pensie. „ Încă nu ne-a sosit nimic oficial, dar ştim că va trebui să reducem trei dintre posturi. Primul criteriu după care se vor face disponibilizările va fi acela care vizează îndeplinirea condiţiilor pentru pensionare. În ultimii doi ani, opt dintre colegii noştri au ieşit la pensie dintr-un compartiment foarte sensibil şi anume de la siguranţa alimentară. A trebuit să ne desfăşurăm mai greu activitatea din cauză că posturile sunt blocate. Pentru a face faţă volumului mare de muncă, toţi medicii noştri sunt specialişti în cel puţin două domenii”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj.

După reducerea a trei posturi, în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj îşi vor mai desfăşura activitatea 80 de persoane. Reprezentanţii instituţiei speră ca, după aceste disponibilizări, Guvernul să permită angajări. „Sperăm ca după ce toate instituţiile vor aplica procentul de reducere a personalului cu 4%, Guvernul să dea drumul la angajări. Avem nevoie de oameni, mai ales de tineri absolvenţi care să preia circumscripţiile sanitar-veterinare private ce urmează a fi scoase la licitaţie”, a mai precizat Ion Iliuţă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: