Reduceri la impozitul plătit până la sfârşitul lui martie

Târgujienii care îşi plătesc impozitele pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport până la sfârşitul lunii martie vor beneficia de o reducere de 10% din suma datorată. Conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu spune că reducerea se aplică doar în cazul în care contribuabilul achită valoarea impozitului pe tot anul 2015. Până la această dată, nu mai puţin de 11.000 de contribuabili au beneficiat de bonificaţie. Şi primăria Rovinari invită cetăţenii să-şi achite impozitele în acest termen pentru a beneficia de reducerea de 10%.

Cetăţenii municipiului Târgu Jiu pot beneficia de o reducere de 10% la impozitul pe clădiri, terenuri sau autoturisme dacă plătesc dările către bugetul local până la 31 martie 2015. Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu, a precizat că bonificaţia se aplică atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice. „Contribuabilii care îşi achită până la primul termen, respectiv 31 martie, obligaţiile constând în impozit pe teren, clădiri şi autoturism pentru întregul an 2015 beneficiază de bonificaţie de 10% din impozitul datorat. De menţionat că beneficiază de această reducere pentru fiecare sursă pe care o plătesc. Până în prezent au beneficiat de această bonificaţie un număr de 11.000 de contribuabili. Din experienţa anului trecut, până la această dată plătesc de obicei aproape 24.000 de contribuabili”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu. Cât priveşte rău platnicii, Direcţia de Taxe şi Impozite lucrează în prezent la cel de-al doilea val de popriri pentru cei care nu şi-au achitat impozitul până în luna septembrie a anului trecut. „Avem deja 5.000 de adrese de înfiinţare a popririi pentru cei care nu au plătit până în septembrie 2014”, a adăugat Mariana Budulan. De aceeaşi reducere beneficiază şi rovinărenii care îşi vor plăti dările la bugetul local până la 31 martie 2015. Anunţul a fost deja postat pe site-ul primăriei Rovinari.

Penalităţi pentru locurile de parcare

Şi cum autorităţile locale merg pe principiul dau cu o mână, dar iau cu alta, toţi târgujienii care nu îşi vor plăti locurile de parcare până la 31 martie vor fi penalizaţi cu 2% din suma datorată. Taxa de parcare este de 120 lei pe an pentru un loc de parcare. În Târgu Jiu există aproximativ 5.000 de locuri de parcare, susţin autorităţile locale.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: