Ciocea: Viitorul primarilor este atragerea de fonduri europene

Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, se luptă să pună pe picioare o asociație interjudețeană pentru a putea atrage fonduri europene alături de alte zece primării din Gorj și Vâlcea. Ciocea spune că atragerea de fonduri europene este singura soluție de viitor pe care o mai au primăriile. Asociația a fost înființată încă din 2013, cei 11 primari întâlnindu-se ieri într-o ședință la care au participat și personalități din instituții ce derulează proiecte pe fonduri europene. Din asociația interjudețeană fac parte şi primăriile Căpreni, Târgu Logrești, Stoina, Hurezani.

Zece primari din județul Gorj și o primărie din Vâlcea s-au întâlnit ieri la Bustuchin cu personalități din instituțiile centrale care derulează proiecte pe fonduri europene. Președintele Asociației Interjudețene, Ion Ciocea, a precizat că este vorba de o ședință de informare asupra viitorului GAL (Grup de Acțiune Locală) Amaradia-Gilort-Olteț precum și pentru stabilirea unor acțiuni imediate pentru conceperea, implementarea și accesarea unor proiecte pe fonduri europene. ”Viitorul primarilor nu este decât atragerea de fonduri europene. Asociația este înființată din 2013 și din ea fac parte zece primării din Gorj și primăria Grădiștea din Vâlcea. Vom avea discuții și cu mai mulți consultanți de la București, dar și cu președinții altor GAL-uri din țară care au accesat deja fonduri. Practic, așteptăm să apară ghidurile și apoi vom putea accesa fonduri. Intenția noastră este să ne putem constitui în această asociație interjudețeană pentru a putea accesa fonduri direct de la Bruxelles”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Primăriile care fac parte din acest GAL vor putea accesa până la 200.000 de euro de fiecare.  Primarii vor putea folosi banii pentru investițiile pe care le consideră importante în comună. Crearea de Grupuri de Acţiune Locală este un tip de asociere promovat de Uniunea Europeană, care este aplicat şi de câteva localităţi din Gorj, tocmai pentru atragerea fondurilor europene mai uşor şi mai repede, spune primarul Ciocea.

În județul Gorj, doar primăriile Dănciulești și Crușeț mai fac parte dintr-un GAL interjudeţean, înființat de o primărie din județul Dolj. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, spune că acest tip de asociere vine și în sprijinul primăriilor mici care nu pot accesa singure fonduri europene. Din Grupul de Acțiune Locală înființat de primarul Ciocea mai fac parte primările Târgu Logrești, Licurici, Stoina, Hurezani, Țânțăreni, Stejari, Turburea, Berlești, Grădiștea și Căpreni.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: