Călinoiu s-a făcut producător de film

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, şi-a descoperit noi talente. De la specialist în agricultură, minerit şi politică, şeful judeţului a devenit mai nou producător de film cultural. Este vorba despre filmul „Acasă la Brâncuşi” a cărui premieră a avut loc ieri, în Sala Maură a Prefecturii, cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Manifestările dedicate lui Constantin Brâncuşi au fost ca de obicei un prilej pentru discursuri sărace în conţinut. Primarul Florin Cârciumaru a vorbit despre preocuparea pentru ansamblul brâncuşian, după un scandal de proporţii iscat în urmă circa doi din cauză că Poarta Sărutului s-a degradat fiind spălată cu un jet de apă sub presiune. „În această vară se vor face lucrări de reparaţii la Coloana Infinitului sub îndrumarea şi supravegherea directă a Ministerului Culturii”, a promis, din nou, Cârciumaru.

La manifestările dedicate lui Brâncuşi a participat şi Mitropolitul Olteniei, iar preşedintele Consiliului Judeţean s-a arătat foarte mândru de prezenţa feţelor bisericeşti. „Protocolul cu biserica ortodoxă de a comemora ziua lui Brâncuşi ne-a făcut să conştientizăm ce comoară avem aici. Brâncuşi a fost un gorjean adevărat, un creştin adevărat”, a precizat Călinoiu.

Mitropolitul Olteniei s-a folosit de Brâncuşi pentru a-şi exprima nemulţumirea din cauză că orele de religie au devenit opţionale. „Este inacceptabil să oprim copiii să înveţe religie în şcoli. Cum putem să oprim copiii să se apropie de Dumnezeu? Credinţa l-a ajutat şi pe Brâncuşi. El a fost ajutat de biserica „Madona Dudu” din Craiova pentru a-şi continua studiile”, a spus ÎPS Irineu.

La final a rulat un film despre Brâncuşi, care a început cu un discurs al lui Călinoiu, iar la final cu mesajul: Ion Călinoiu, manager de proiect.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: