Reducerile de contracte afectează serios Energia Rovinari

Plecarea lui Andrei Căpuşan de la Energia Rovinari ar putea fi urmată şi de alte rezilieri de contracte las echipa de baschet. Preşedintele secţiei de baschet a clubului gorjean. Marius Vlaicu, spune că se vor discuta şi alte eventuale cereri de reziliere dacă jucătorii nu sunt de acord cu reducerile de contracte cu 22 % impuse recent de conducere. Nici antrenorul Slobodan Nikolic nu are postul 100% garantat şi dacă nu va fi de acord cu deciziile conducerii este liber să plece.

Oficialii secţiei de baschet de la Energia Rovinari au luat în calcul şi alte posibile plecări de jucători după ce conducerea a decis să reducă cu 22 % contractele jucătorilor şi antrenorilor. Cum valoarea echipei este în scădere după plecarea lui Căpuşan şi lotul nu mai poate fi completat cu alţi jucători, conducerea a schimbat şi obiectivul, care va fi acum evitarea retrogradării. „Privesc cu îngrijorare la sezonul viitor, 2011-2012, mai precis din turul campionatului viitor şi mă gândesc chiar la posibilitatea de a mai continua în prima ligă de baschet”, spune Marius Vlaicu.

Măsurile luate impun acum discuţii individuale cu toţi baschetbaliştii conducerea urmând să afle dacă vor mai fi şi alte solicitări de reziliere a contractelor. „Funcţie şi de evoluţia fiecăruia vom vedea ce soluţii vom adopta dacă vor mai fi cereri de reziliere. Dar eu sper să nu mai fie. Normal ar fi să nu ne permitem să mai renunţăm la nici un jucător pentru că avem un obiectiv de îndeplinit”, a precizat Vlaicu care crede că lotul pentru retur va rămâne în structura actuală şi echipa îşi va atinge noul obiectiv, acela de a se clasa pe locurile 9-12. Şi conducerea are un nou obiectiv de acum, acela de a face economii cât mai multe pentru a putea supravieţui în prima ligă şi sezonul viitor: „Obiectivul nostru al conducerii secţiei de baschet este acum acela de a reuşi să plătim până la finalul acestui sezon salariile jucătorilor şi de aceea nu ne mai permitem alte transferuri”, încheiat preşedintele baschetbaliştilor care ia în calcul deja şi o posibilă retrogradare a echipei  sau mai grav, imposibilitatea de a se mai înscrie în prima ligă din vară.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: