Referendum pentru interzicerea importurilor de foie gras şi blănuri

Cetăţenii unei țări europene votează prin referendum pentru interzicerea importurilor de foie gras şi blănuri.

Referendumul a fost organizat după ce o asociaţie de protecţie a animalelor a demarat o campanie de strângere de semnături pentru această cauză.

Asociația „Alianţa Animal Elveţian” a strâns 106.448 de semnături împotriva importurilor de foie gras şi 116.140 de semnături împotriva importurilor de blănuri, peste pragul minim legal de 100.000 de semnături pentru convocarea unui referendum.

Tehnica hrănirii păsărilor cu forţa pentru îngrăşarea ficatului este interzisă în Elveţia. Nu sunt însă interzise şi importurile de produse obţinute prin această tehnică.

Cu 200 de tone de foie gras importate în fiecare an, „Elveţia se poziţionează din nefericire printre principalii importatori ai acestui produs (...) În fiecare an, 400.000 de raţe şi 12.000 de gâşte sunt ucise pentru a răspunde doar cererii din ţara noastră", argumentează asociaţia, relatează France Presse.

Referindu-se la propunerea privind interzicerea importurilor de blănuri, aceeaşi asociaţie menţionează că sunt sacrificate circa 1,5 milioane de animale pentru cele 350 de tone de blănuri importate anual de Elveţia.

Parlamentul elveţian şi guvernul federal de la Berna au respins în luna septembrie interzicerea importurilor de foie gras, deputaţii avertizând că o asemenea măsură riscă să conducă la un turism pentru cumpărături în Franţa vecină, în detrimentul comerţului local, scrie Pro TV.

Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: