UCB renunță la unele programe de studii. Nu prezintă interes!

Universitatea Constantin Brâncuși (UCB) din Târgu Jiu a renunțat la câteva programe de studii. Este vorba de specializări care nu mai sunt căutate de absolvenții de liceu.

Programul de studii universitare de licență ”Sociologie” din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică nu se va mai regăsi în oferta universității. În lichidare a intrat și programul de studii universitare de licență ”Ingineria designului de produs”, domeniul Inginerie Mecanică, din cadrul Facultății de Inginerie.

Lichidarea acestor programe a fost aprobată în ședința Senatului UCB de la sfârșitul lunii ianuarie. În prezent, nu sunt clase de studenți pe respectivele specializări. Drept urmare, aceste restrângeri de programe nu afectează nici profesorii universitari. ”Renunțăm la aceste programe pentru că nu au mai școlarizat. Și nu au mai școlarizat pentru că nu au fost căutate. Atunci când nu mai merg, le înlocuiești. Fie le-au absorbit în alte programe, fie s-au înființat alte programe noi”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: