Regele Tortică a venit să facă pace şi nuntă în Meteor

Regele rromilor de la Costeşti, Argeş, nu a scăpat de ameninţări în cazul în care va veni peste câteva zile să îşi mărite fata în cartierul Meteor, ginerele acestuia fiind acuzat că a mai fost căsătorit cu o fată ale cărei rude nu sunt de acord cu nunta de acum. Dan Stănescu Tortică îşi căsătoreşte fiica şi vrea să facă nuntă de sute de mii de euro cu Mihai Biriţă, fiul unui bogat om de afaceri din Meteor. Suita regală s-a deplasat aseară cu Mercedesuri cu tot de la Piteşti până la Târgu Jiu, în speranţa rezolvării lucrurilor, Tortică fiind convins că fiica sa va avea parte de o nuntă ca în poveşti.
 Ginerele lui Tortică, Mihai Biriţă, a fost căsătorit cinci ani cu Aluna Priboi, o tânără care are 21 de ani şi care acum s-a trezit părăsită, rudele ei spunând că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a bloca nunta. Dan Stănescu Tortică organizează cheful la castelul său Argeş la sfârşitul săptămânii, iar marţea viitoare petrecerea ar urma să continue la casa din Meteor a ginerelui. Familia Alunei s-a pregătit însă de război, după cum declară bunicul fetei, care cere 200 de galbeni, adică aprocimativ 200.000 de lei, pentru a face pace. El a primit deocamdată doar 20 de galbeni şi, ca urmare, nu se gândeşte decât la cum să împiedice nunta. "O să mergem şi o să punem lumânări aprinse pe stradă în calea miresei, ca să vadă că e bine primită. O să iau şi eu nişte pişu în sticlă, o să fac găuri la dop şi o să le stropesc toate limuzinele, ca să le facem primirea de bun venit. O să iau şi nişte treaba mare la pungă pentru mireasă, special, dacă nu mă lasă să mă duc la ei cu furca, aşa cum am promis. O să vedeţi război în Meteor aşa cum n-a mai fost de mult pentru că dacă ei îşi bat joc de fata asta de 21 de ani aşa îmi pot şi eu bate joc de nunta lor", spune bunicul Alunei.
 Mihai Biriţă continuă însă pregătirile de nuntă şi spune că nimeni şi nimic nu-i va putea strica petrecerea pe care o va da împreună cu regele Tortică. "Nu se pune problema să vină cineva să facă ceva pentru că nu mai e cazul. Păi i-am dat 20 de galbeni, cred că e suficient, nu văd pentru ce să vrea mai mult, mai ales că i-am dat şi toate darurile de nuntă înapoi. Noi o să avem petrecerea noastră, totul va fi frumos şi civilizat, veţi vedea că nu va fi niciun scandal. O să ne distrăm până miercuri dimineaţa şi totul va fi frumos", spune socrul mare.
 
 Regele Tortică e sigur de pacea din Meteor

 Câteva Mercedesuri erau parcate aseară în curtea din Meteor a lui Biriţă, acolo unde nici măcar principele Radu Duda nu a reuşit să intre atunci când şi-a manifestat interesul pentru a vizita palatul acestuia. Maşinile l-au adus pe Dan Stănescu Tortică, regele venind însoţit de mare parte din familie şi prieteni, inclusiv bulibaşa de la Vâlcea, tot "deranjul" pentru a se asigura că nunta se poate ţine în pace şi în Meteor. "E pace, nu mai e scandal, nu mai e ceartă, numai ziariştii sunt de vină, că aşa e presa în România, caută scandal" le-a transmis Tortică jurnaliştilor cu care s-a întâlnit în Meteor.
 Regele s-a aşezat la o masă demnă de o instituţie oficială a statului român şi, de acolo, a decretat că orice scandal nu îşi are rostul în perioada nuntei fiicei sale. "Acum opt luni a fost un stabor de-al nostru, o judecată ţigănească, şi acolo s-a convenit că Mihăiţă e liber şi se poate căsători cu oricine. Acel domn, Ion Priboi, a luat 20 de galbeni despăgubiri, deşi nu îi merita pentru că i s-a dat înapoi toată mobila şi toată zestrea. S-au dat acei bani pentru că e nuntă la palat şi toată lumea trebuie să mănânce. El cere 200 de galbeni, dar cine-i dă şi pentru ce? Scandal nu mai poate face pentru că a fost acel stabor şi acolo s-a luat hotărârea. Noi avem nuntă şi mergem mai departe cu petrecerea. Cu el n-am de ce să mă întâlnesc pentru că el tot nemulţumit va fi. El nu vrea binele acelei fete, iar Aluna trebuie să înţeleagă că dragoste cu sila nu se poate. Eu sunt rege şi aşa cum peste cuvântul tatăului meu nu se trecea vă asigur că nici peste al meu nu se va trece. Vă aştept pe toţi la nuntă la palat şi români şi ţigani că facem petrecere mare pe 28 şi 29 iunie şi apoi venim aici la Mihăiţă în Meteor şi continuăm petrecerea", spunea aseară regele Dan Stănescu Tortică.
 
 Rromii se bucură pentru nuntă

 Prin Meteor rromii se bucurau de nunta de care vor avea parte în câteva zile. Toma, bulibaşa de la Vâlcea, după cum s-a prezentat, spunea că Priboi nu trebuie să mai ceară nimic şi să îi lase pe tinerii însurăţei să îşi facă petrecerea aşa cum îşi doresc. "Nu e voie la noi să blestemi mireasa, dar am zis să trecem noi şi peste astea ca să fie pace. Priboi să zică merci pe ai 20 de galbeni că dacă mai face scandal mergem la el şi-i luăm şi pe ăia. Dacă e cuminte, la final îi mai dăm noi 5 galbeni, aşa de la noi, din omenie, dar mai multe n-are dreptul să ceară", spune bulibaşa. 
 Una peste alta, în Meteor lucrurile par a fi limpezite din punctul de vedere al lui Tortică, regele fiind convins că Priboi nu va mai face scandal de acum încolo. Bunicul Alunei spunea însă aseară că aşteaptă "din 10 în 10 minute" să primească vreo veste de la rege, el fiind decis să continue "războiul" cu mirii din Meteor dacă nu i se dau cei 200 de galbeni. Cu sau fără ameninţări, regele îşi continuă pregătirile de nuntă, o nuntă pe care o vrea memorabilă, Tortică şi Biriţă vrând să marcheze încuscrirea dintre ei printr-un chef cu care să rupă gura târgului. Şi, la câţi bani sunt în joc la petrecerea din zilele următoare, cei doi s-ar putea să lase cu gura căscată nu doar Meteorul, ci şi toată România, sumele ce urmează a fi cheltuite fiind de ordinul sutelor de mii de euro.


Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: