Registrul unic de control nu mai e în stocul Finanţelor

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj nu mai acordă registrul unic de control. Asta pentru că documentul nu mai există pe stoc de mai bine de o săptămână. Reprezentanţii instituţiei spun că săptămâna aceasta stocul va fi alimentat şi au decis să nu aplice sancţiuni celor care au depus cerere pentru obţinerea documentului.

Cei mai afectaţi sunt cei care deschid recent o afacere sau un nou punct de lucru al societăţii. Fiecare firmă trebuie să deţină şi să prezinte registrul unic de control la solicitarea organelor de control, în caz contrar riscă amenzi usturătoare. Acest registru se poate cumpăra numai de la Finanţe. “M-am prezentat la Finanţe pentru solicitarea registrului unic de control şi mi-au spus că nu au. Nu vreau să fim amendaţi mai ales că eu mi-am făcut datoria şi nu am putut să-l procur”, a spus un agent economic.

Conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj spune că nu vor fi sancţionaţi cei care au depus solicitare scrisă la sediul unităţii în vederea achiziţionării acestui document. “Acum toată aprovizionarea se face prin Direcţia Regională, comanda este la imprimeria statului, marţi sau miercuri le vom primi”, a spus Constantin Şarapatin, director adjunct în cadrul AJFP Gorj.

SANCŢIUNI

Conform legii 252/2003, sancţiunea aplicată pentru neachiziţionarea registrului unic poate fi între de 500 de lei şi 1000 lei, iar pentru neprezentare poate varia între 1000 şi 2000 lei. Registrul unic de control are ca scop evidenţierea tuturor controalelor desfăşurate la contribuabil de către organele de control.     

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: