Reguli noi în Liga a 2-a. Le poate Pandurii respecta?

Jucătorii tineri au ajuns la mare căutare, după ce Federaţia Română de Fotbal a modificat regulamentul cu privire la fotbaliştii tineri pe care o echipă va trebui să îi aibă în teren. Comitetul Executiv al FRF a decis săptămâna trecută ca un club să fie nevoit să folosească doi jucători sub 20 de ani, nu trei sub 22 de ani, aşa cum se întâmplă acum. Totul se va întâmpla din sezonul competiţional 2019-2020.

Pentru Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu va fi deloc greu să păstreze noua regulă, câtă vreme la începutul turului avea o medie de vârstă a echipei de 20,5 ani. Tinerii jucători de la Pandurii ar putea deveni interesanţi însă pentru alte echipe, care nu au în lot astfel de jucători pe mai multe posturi.

Tot din sezonul 2019-2020, fiecare club trebuie să asigure o garanţie financiară în valoare de 50.000 de lei pe care e obligatoriu să o achite înainte de startul competiţiei. Aceasta va fi returnată către cluburi la finalul sezonului.

Un alt punct extrem de important din acest regulament-cadru îl reprezintă obligativitatea tuturor cluburilor din Liga 2 de a avea la dispoziţie un teren de dimensiuni normale care să fie folosit exclusiv pentru copii şi juniori. Această condiţie va putea fi respectată de Pandurii Târgu Jiu doar în condiţiile în care modernizarea stadionului municipal va fi în sfârşit finalizată. (A.A.)

Vizualizări: 1,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: