Remedii naturiste pentru inflamația amigdalelor

Atunci când aveţi dificultate la înghițire și disconfort în gât probabil că amigdalele sunt inflamate. Este o afecțiune care are origini diferite precum virusuri, bacterii, reflux acid sau alergii.

Amigdalita apare atunci când amigdalele se inflamează ca urmare a prezenței unui virus sau unei bacterii, fiind prezentă mai ales la copii.

Semnul că ceva nu este în regulă este durerea în gât și culoarea schimbată a amigdalelor iar dacă sunt roșii trebuie luate măsuri imediat.

Este foarte ușor să reduci inflamația amigdalelor acasă, înainte de a ajunge la medic şi există o serie de sfaturi care pot fi de folos.

Fă gargară cu apă sărată: amestecă o cană de apă cu sare, las-o să stea două minute și fă gargară. Nu mânca alimente foarte fierbinți dacă te doare gâtul, alimentele mai reci ajută la reducerea inflamației. Dacă optezi pentru alimente calde, precum supe sau infuzii, ai grijă să nu fie prea fierbinți.

Pentru a reduce inflamația amigdalelor este important să ai o hidratare corectă dar evită băuturile carbogazoase și zaharoase.

Remediile recomandate în cazul amigdalitei sunt:

1. Lămâie cu miere și sare. Vitamina C pe care o conține lămâia este ideală pentru a reduce inflamația amigdalelor, deoarece ajută la stimularea sistemului imunitar. Acest nutrient protejează țesuturile și ajută la reducerea inflamației. Într-un pahar, pune apă călduță și sucul a trei lămâi, un praf de sare și jumătate de lingură de miere. Cu această băutură, vei elimina toate microorganismele care provoacă dureri în gât.

2. Turmeric și piper negru. Turmericul este o rădăcină care are proprietăți antiinflamatorii datorită conținutului său ridicat de curcumină. Avantajul acestei combinații este că turmericul nu provoacă reacții adverse, așa cum se întâmplă în cazul medicamentelor. Trebuie doar să pregătești o infuzie cu apă fiartă, rădăcină de turmeric și piper negru.

3. Sfecla roșie cu morcovi sau castraveți. Pune părți egale de sfeclă și morcovi sau castraveți într-un blender și consumă amestecul o dată pe zi. Acest suc te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar și să lupți împotriva tuturor agenților străini care provoacă inflamația.

Vizualizări: 819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: