Remediu cu ou pentru articulații inflamate și cicatrici

Ouăle reprezintă şi hrană pentru organismul uman dar şi un remediu care poate fi folosit în cazul unor probleme de sănătate. Ouăle cu sare sunt benefice pentru diminuarea durerii din articulațiile inflamate dar şi pentru a vindeca mai rapid cicatricile.

Ouăle sunt bogate în special în proteine, conținând 12% din valoarea zilnică necesară. În afară de proteine, conțin și vitamina D, colină, componentă esențială tuturor celulelor și carotenoizi.

Pentru diminuarea durerii din articulațiile inflamate se bate bine un ou împreună cu două linguri de sare. Se întinde pe o bucată de tifon împăturit sau pe un prosop mic de bumbac și se înfășoară articulațiile bolnave. Pe măsură de pansamentul se usucă, se mai aplică din amestec, de 3 sau 4 ori pe zi.

Oul este de asemenea benefic pentru tenul ridat. Pentru a corecta liniile fine de la buza și de la ochi, se folosește albuș de ou care se aplică sub formă de mască, o dată la câteva zile. După îndepărtarea măștii de albuș, se aplică o cremă hidratantă și se masează ușor zonele cu probleme.

În caz de ten uscat sau plin de cicatrici se folosește gălbenușul de ou care este bogat în retinol și în grăsimi. Gălbenușul va exfolia, va hidrata și va întineri pielea. Gălbenușul se amestecă cu câteva picături de ulei de argan până se obține o consistență ca de maioneză iar masca se aplică pe pielea curată.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: