Remus Borza, urmărit penal pentru căpuşarea Hidroelectrica

Avocatul Remus Borza, cel care a fost timp de un an administrator judiciar al Hidroelectrica, pe perioada insolvenţei, este urmărit penal pentru conflict de interese. În timp ce îi acuza public pe managerii de stat că au căpuşat compania, Borza a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Ionuţ Oprea, a declarat joi, pentru Mediafax, că a fost începută urmărirea penală în cazul lui Remus Borza din 8 iulie, "pentru conflict de interese prevăzut de articolul 253 indice 1 Cod penal". În acelaşi dosar mai este urmărită penal o persoană, tot pentru conflict de interese, a precizat procurorul Oprea.

Zeci de contracte cu propria firmă

Potrivit rezoluţiei prin care a fost dispusă începerea urmăririi penale, Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a înregistrat în 25 februarie 2013 dosarul în care Remus Borza şi Nicoleta Munteanu, avocaţi în Baroul Bucureşti, erau suspectaţi de conflict de interese. Procurorii au stabilit, în urma verificărilor, că Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, a încheiat 34 de contracte de asistenţă juridică între firma de insolvenţă şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii". Asistenţa juridică a constat în reprezentare, redactare, semnare şi depunere a actelor în mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat şi la SCP "Borza şi Asociaţii".

În cazul lui Remus Borza, procurorii au reţinut că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură, în baza contractelor încheiate de Munteanu. Procurorii au arătat că Borza este asociat atât în firma de insolvenţă Euro Insol, cât şi la SCP "Borza şi Asociaţii", "realizând astfel, în mod direct, un folos material atât pentru sine, cât şi pentru asociatul său, Munteanu Nicoleta". Faptele celor doi întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de conflict de interese, potrivit procurorilor.

INSOLVENŢĂ

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă. Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: