Reorganizarea CE Oltenia, între amatorism şi politică (7)

Se pare că echipa ciurelisto-răutistă caută cu înfrigurare legitimitatea aberaţiei pe care o numesc pompos reorganizare originală, din moment ce l-a chemat pe consilierul Rușeț pe post de sindicalist, care ar trebui sa-și dea girul pentru trecerea personalului TESA pe posturi cu studii medii. Dacă nu ar fi de plâns ar fi de-a dreptul de râs prezența lui Rușet în echipa care ar trebui să analizeze performanțele profesionale ale salariaților aflați în situația de a trece pe posturi inferioare pregătirii lor. Asta pentru că Rușeț, făcut consilier juridic la apelul bocancilor la una din facultățile care au umplut lumea de intelectuali, scrie şi acum la mijlocul cuvântului cu literă mare. Dacă echipa ar fi vrut să testeze performanțele angajaților la jocurile de noroc din cazinouri am fi înțeles să apeleze la Rușeț, ale cărui merite în domeniu sunt recunoscute de toți cartoforii respectabili din județ și nu numai, dar așa pare o altă bătaie de joc la adresa angajaților. 

Scriam zilele trecute că o parte din salariaţii din domeniul resurselor umane din sucursale au primit deja actele adiţionale prin care li se diminuează încă o dată salariile. Firesc și legal ar fi fost ca aceste acte adiționale să fie precedate de o informare prin care să se aducă la cunoștința salariaților în cauză toate elementele care modifică Contactul Individual de Muncă. Nu au primit nici până în ziua de azi așa ceva și, din neștiință sau din frică, au semnat ca primarii actele cu pricina, fără să cârtească. La o săptămână după ce au semnat actele adiționale au primit și deciziile prin care erau anunţaţi că li se modifică elemente din contractul individual de muncă, pe care le-au semnat, cu diferența ca unii dintre ei s-au deșteptat între timp si au înregistrat deciziile cu data la care le-au primit, neținând cont de faptul că ele erau datate de Direcţia lui Răuţ odată cu actele adiționale. Procedând așa, direcţia condusă de Răuț pare să se conducă după un alt cod al muncii, pentru că, dacă l-ar lua în seamă pe cel aflat în vigoare, ar fi trebuit să știe că decizia nu mai este obligatorie, obligatorie și anterioară actului adițional fiind doar informarea, cum se specifica în art. 17 din Codul Muncii. O altă prevedere inclusă în Codul Muncii se referă la obligativitatea prezentării actului adiţional însoțit de fişa postului, pe care la această oră cei care au semnat actele adiționale nu o au. Din surse demne de încredere am aflat că antedatarea documentelor este o practică des întâlnită, în direcția lui Răuț și nu numai.

Reorganizare originală  prin relocare la fel de originală

Trecerea personalului TESA pe posturi inferioare pregătirii profesionale poate atinge chiar și codul penal, pentru simplul fapt că oamenii care vor accepta gogorița se vor duce în locuri de muncă pe care, chiar dacă au lucrat în urmă cu 20-30 de ani, acum sunt în situația de a-și fi pierdut abilităţile și chiar cunoștințele, fiind cu bună știință puși acolo pentru a provoca din neștiință pagube care pot merge până la a fi incomensurabile, dacă ne gândim la pierderea de vieți omenești. Nu ar fi mult mai cinstit și lăutărește (ca sa vorbim pe limba d-nei Porumbel,  o distinsa fiică de lăutari din Gorj, ajunsă cu sprijinul premierului Ponta în Consiliul de Supraveghere al Complexului) ca echipa să fi făcut un plan de reorganizare care să includă disponibilizările aferente făcute pe criteriile pe care le vor mușchii lor?! Cine va răspunde în cazul când un salariat TESA va fi trimis la o secţie de producţie și acolo, din neștiință, va executa manevrele tehnologice greșite în urma cărora blocurile termocentralelor vor afectate!? Pe ce criterii au  fost aleși cei care rămân pe posturi, cei care au fost aduși pe posturi vacante TESA la executivul de la Tg-Jiu și cei care vor fi trimiși în producție. Asta este una din întrebările la care casele de avocatură pe care le va angaja Ciurel vor trebui să răspundă în fața instanțelor, dacă salariații se vor adresa justiției.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: