Reorganizarea TESA, în zadar dacă CEO nu vinde energie

Procesul de reorganizare a Complexului Energetic Oltenia, și mai ales a personalului TESA, este făcut degeaba dacă societatea nu vinde energie. Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, spune că toate măsurile luate de conducere au sens doar dacă se produce și se vinde energie. CE Oltenia traversează o perioadă dificilă. De la începutul anului, CE Oltenia nu a încheiat nici un contract bilateral pe OPCOM, deși a scăzut prețul.

Reorganizarea TESA de la CE Oltenia este în linie dreaptă. Săptămâna aceasta se va definitiva și departamentul financiar, urmând apoi redistribuirea a 800 de persoane de la birouri pe posturi din producție. Aceasta este a doua reorganizare a TESA, prima fiind în aprilie anul trecut, atunci când a fost impusă o grilă de salarizare ce a dus la reducerea drastică a salariilor. Directorul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat însă că nici această reorganizare și nici alte măsuri nu au sens atâta vreme cât nu se produce și nu se vinde energie. „Toată această politică de reorganizare, toate măsurile pe care le luăm au sens în momentul în care producem energie şi o vindem. Degeaba, putem să facem absolut cel mai performant sistem de conducere, flexibil şi foarte deştept şi orientat dacă nu vindem energie”, a spus Ciurel.

800 de persoane redistribuite

Directorul general a declarat că unele din cele 800 de persoane nu au unde să se întoarcă în producție și atunci probabil vor fi disponibilizate. Laurențiu Ciurel vorbește despre acest proces de parcă salariații ar fi încântați de faptul că vor fi mutați de la locul de muncă, iar salariul înjumătățit. “Rămâne redirecţionarea celor care au rămas şi al căror număr scade zilnic, am avut azi şapte cereri la mapă făcute de ingineri, jurişti, economişti, care cer să treacă electricieni, lăcătuşi, chimişti”, explică directorul CE Oltenia.

Directorul a mai spus că unii dintre salariați nu au unde să se întoarcă. „Cu siguranţă, nu toţi 800 se vor întoarce acolo pentru că unii nu au unde se întoarce. Unii au venit din jurnalism sau din alte... însă mulţi dintre ei şi-au rezolvat problemele şi cred că e un lucru extraordinar de bun”. Laurențiu Ciurel a mai spus că s-ar putea ajunge la concedieri. „Foarte mulţi din aceşti 800 nu aveau obiectul muncii. Dacă va fi cazul vom ajunge şi la concedieri”.

Sindicaliștii, martori la concedieri

Directorul general mai spune că spre posturile unde e nevoie de muncă fizică vor fi trimiși bărbații. „Sunt multe posturi descoperite însă unele dintre acestea necesită un efort sporit. Sunt cazuri. Nu foarte multe, dar de ordinul zecilor când sunt doamne care trebuie să meargă la bandă, să dea cu lopata. Încercăm să le trimitem în zone precum primitor-distribuitor, sculărie, activităţi de genul acesta și să îndreptăm bărbaţii spre posturile cu efort fizic”, a declarat directorul general.

Angajații care nu se află pe vreo listă, nici să rămână la sucursale și nici să facă parte din aparatul central de conducere, vor rămâne probabil pe dinafară. La discuțiile cu oamenii vor participa și sindicaliștii din zonă. „Cu sindicatele am căzut de acord că nu este cazul să mai încerce să se amestece în organigramă. Ce au cerut şi am fost de acord este ca atunci când vom redirecţiona în zone productive aceştia să fie asistaţi şi de liderii de sindicat. Când directorul de carieră şi termocentrală îl va chema să-i propună un loc de muncă lângă el să fie şi un lider de sindicat”, a declarat directorul CE Oltenia, Laurențiu Ciurel.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: