Gorjeanul care şi-a amintit de poetul Grigore Vieru

Vasile Vulpe din comuna Drăguţeşti este unul dintre gorjenii care şi-au amintit că ieri s-au împlinit doi ani de la moartea poetului Grigore Vieru. Cei care l-au cunoscut au ţinut un moment de reculegere în memoria acestuia. Omul povesteşte că l-a apreciat atât de mult pe poetul basarabean încât a îngenuncheat în faţa lui.

Vasile Vulpe în vârstă de 78 de ani din comuna gorjeană Drăguţeşti l-a cunoscut pe Grigore Vieru în 1991, la Băile Herculane. S-a închinat lui Grigore Vieru şi a îngenuncheat în faţa lui atunci când l-a văzut prima dată. „Citisem câteva poezii scrise de el şi eram impresionat, voiam să-l cunosc neapărat. Eram şef de sector minier şi un coleg mi-a spus că poetul se află la Herculane, venise să se relaxeze. M-am urcat în maşină şi direct la Herculane m-am oprit. Când am bătut la uşa camerei de hotel mi-a răspuns soţia poetului după care a venit şi el. În momentul în care l-am văzut am îngenuncheat şi i-am recitat o poezie, m-a ridicat şi de atunci am devenit buni prieteni”, a povestit Vasile Vulpe. Cel mai mult pe Vasile Vulpe l-a impresionat faptul că Grigore Vieru a făcut tot posibilul ca în Basarabia să se predea Limba şi Literatură Română în şcoli.

Grigore Vieru a decedat în ianuarie 2009 în urma unui tragic accident de circulaţie. Nenorocirea s-a produs în momentul în care se întorcea de la o ceremonie pentru omagierea marelui poet Mihai Eminescu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: