Restricţia din Parcul Central, ignorată de şoferi, sub nasul Poliţiei Locale

Autorităţile locale din municipiul Târgu Jiu au interzis încă de săptămâna trecută accesul maşinilor în Parcul Central, parcarea de lângă Complexul Dolce Vita fiind desfiinţată. Şoferii nu doar că încalcă nestingheriţi restricţia, dar n-au nicio teamă de posibilele sancţiuni. Luni, 25 septembrie, parcarea de lângă complex era neîncăpătoare.

Decizia de a desfiinţa parcarea din Parcul Central i-a lăsat rece pe mulţi conducători auto care luni, încă de la primele ore ale dimineţii, şi-au parcat maşinile în acelaşi loc. Autorităţile ştiu că şoferii continuă să nesocotească legea. „Am luat decizia ca Poliţia Locală să intensifice controalele în acea zonă cel puţin o perioadă de timp, o săptămână, două, până ce toţi cetăţenii se obişnuiesc cu acele limitatoare. Au fost aplicate şi amenzi. Se prevede amendă în condiţiile în care se mai parchează pe acel loc”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Amendă până la 500 lei

Intrarea cu mașina în parcuri este interzisă prin hotărâre de consiliu local încă din 2010, dar nimeni nu s-a gândit să-i înștiințeze pe șoferi printr-un semn de circulație. În aceste condiții, zilnic puteau fi văzute mașini în parc, fie în zona complexului Dolce Vita din vecinătate, fie pe aleile pietonale. Acum mai pot intra doar mașinile care aprovizionează localurile din parc, cele care asigură activități de salubritate și mașini de intervenție.

O parte dintre şoferii indisciplinaţi au fost deja amendaţi de Poliţia Locală. „S-a mers foarte mult pe prevenţie şi de aceea s-au aplicat mai multe avertismente verbale. Am aplicat şi un număr de două sancţiuni contravenţionale”, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.  

Potrivit HCL 192 din 2010, amenda pentru intrarea cu mașina în parc este de la 200 la 500 de lei. 

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: