Restul e comentăcere

Am mai vorbit despre el. Este cel mai sinistru personaj colectiv, unul născut din negurile accesului liber la internet: comentacul. şi nu mă refer la inofensivii comentaci politici, ci la ăia răi, ăia care n-au viaţă. De fapt, au una virtuală. Pentru că ei trăiesc pe net. Trăiesc ca să înjure şi să dea comentarii pe bloguri sau aiurea. Viaţa lor reală, fizică, este de cele mai multe ori o dramă. Trăiesc în apartamente mizere, întunecoase, nu au prieteni şi nici bani. Mulţi dintre ei sunt virgini doar pentru că nu şi-au făcut curaj să violeze, încă, pe cineva. şi, dacă credeţi că exagerez cu ceva, intraţi pe nişte bloguri. Sau pe un site de tabloid oarecare, să zicem Libertatea.

Lupta împotriva comentacilor agresivi (unii chiar nebuni) e într-o etapă pasageră. Pînă acum, oamenii s-au mulţumit să-i baneze. Dar interdicţia i-a înrăit şi mai tare. Plus că mie, de exemplu, îmi repugnă ideea de ban (în engleză citiţi, vă rog), aţa că îi las. Dacă vă aflaţi în raza lor de acţiune, cînd încep să recurgă la ameninţări, cel mai sigur ar fi să vă duceţi la poliţie. Partea pozitivă în legătură cu aceşti nebuni este că, de obicei, nu se pricep deloc la internet, aşa că habar n-au cît sînt de expuşi, dacă cineva chiar vrea să-i găsească. Partea proastă este că sînt nenumăraţi. şi că, unii dintre ei, chiar ies pe stradă. Trec pe lîngă noi şi au o înfăţişare normală, unii (rareori) poate chiar plăcută.

O singură măsură ne mai poate salva de această infecţie: internetul plătit. Pe afară deja se practică. La noi se păstrează aceeaşi inerţie a mocangelii cu care ne-am obişnuit. Dar nu va mai trece mult şi comentacul turbat va trebui să plătească pentru a porcăi. La propriu. Aşa că, dragi comentaci, dacă mai vreţi să înjuraţi pe net şi pe viitor, aţi face bine să vă găsiţi un job.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: