Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Reţeta Ponta, aplicată pe Udrea

Numărul mare de candidaţi care se anunţă la şefia PD-L, dintre simpatizanţii lui Băsescu, îmi aduce aminte de alegerile din PSD, când Ponta l-a învins surprinzător pe Geoană. Şi atunci a fost un număr mare de candidaţi, toţi antiGeoană, care s-au retras rând pe rând în favoarea actualului premier. La fel şi acum, după Udrea a apărut Macovei, se spune că urmează Falcă, posibil şi alţii. Toate aceste candidaturi sunt menite că creeze multe voci antiBlaga, iar în ziua congresului, înainte de alegeri sau poate în turul al doilea, să se solidarizeze toţi cu Udrea. Deja Macovei a spus că exclude posibilitatea de a-l susţine pe Blaga, semn că nu exclude o alianţă cu Udrea. Falcă, finul preşedintelui, este la fel de radical împotriva actualului preşedinte al PD-L.

La alegerea lui Ponta în fruntea PSD s-a mai întâmplat un fenomen. Pedelişti din anturajul ministrului pe atunci Elena Udrea îi contactau pe primarii social-democraţi, le promiteau finanţări cu condiţia să voteze antiGeoană sau direct proPonta. Ei bine, sunt semnale că oameni din anturajul lui Ponta contactează acum filiale PD-L cu acelaşi gen de promisiuni, de această dată pentru un vot proUdrea. O alianţă interesantă, al cărui liant este fără îndoială Traian Băsescu. Iar tot circul de înjurături reciproce de la tv nu este decât o perdea de fum.

Ponta nu urmăreşte numai să îşi plătească datoriile, ci îşi pregăteşte viitoarea alianţă. De altfel, Elena Udrea nu se fereşte să spună că va aduce PD-L la guvernare înainte de alegerile din 2016, în timp ce Blaga promite patru ani de opoziţie şi de reconstrucţie a partidului. Ce vor alege pedeliştii? Rămâne de văzut. Deşi cred că şi Blaga s-ar simţi confortabil într-o guvernare cu liberalii lui Crin Antonescu, mai greu însă de realizat. Dar nu imposibilă în 2014, când Crin Antonescu va fi preşedinte şi va nominaliza premierului. Oricât de prieten de dă acum cu Ponta, din 2014 brânza va fi pe bani. Iar Ponta ştie asta şi nu cred că îşi va permite riscul de a nu avea preşedinte PSD în 2014.

Vorbim în aceste zile de două tandemuri pentru alegerile din 2014, PSD cu Oprescu preşedinte şi Ponta premier, PNL cu Antonescu şi Iohannis. Dreapta, indiferent de cine va câştiga alegerile în PD-L, nu va avea timp să renască, dar ar putea fi într-una dintre tabere. Udrea cu PSD, Blaga cu PNL.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: