Reținut pentru mită de 1 milion de euro

Victor Sandu, fost director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, a fost reţinut, marți, de procurorii DNA. El este acuzat de luare de mită, în valoare de 1 milion de euro, pentru atribuirea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Potrivit procurorilor, Victor Sandu, în calitate de director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională „Apele Române”.

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate, mai arată DNA.

Vizualizări: 3,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: