Militar condamnat după ce s-a răsturnat cu mașina lângă sediul poliției

Un tânăr din Gorj, angajat la unitatea militară din Târgu Cărbunești, a fost condamnat pentru un accident rutier produs chiar în prima zi de Crăciun.

Militarul, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare. Instanța a decis amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Tribunalul Militar Timișoara a mai decis ca soldatul din Cărbunești să urmeze un program de reintegrare socială, iar timp de o lună să lucreze în folosul comunității, neplătit, la Primăria Târgu Cărbunești sau în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 „George Uscătescu”. În plus, tânărul nu are voie, timp de un 1 an, să se mai urce la volan. Sentința nu este definitivă.

În dimineața zilei de 25 decembrie 2019, militarul a fost implicat într-un eveniment rutier pe DJ 675 Țicleni. După ce s-a distrat într-un club din Țicleni, tânărul a plecat spre casă, la volanul mașinii sale, fiind însoțit de un amic.

În jurul orei 03.30, după ce a parcurs 3-400 de metri, bărbatul, surprins de apariția unui animal pe carosabil, a pierdut controlul volanului, a părăsit șoseaua și a lovit două autoturisme parcate, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile. Atât el, cât și amicul său au fost răniți ușor.

Accidentul a avut loc chiar în apropierea sediului poliției din localitate. Polițiștii au ajuns rapid la fața locului, însă militarul a refuzat să fie testat pentru stabilirea alcoolemiei, știind că a consumat alcool.

În drum spre spital, în autospeciala poliției, tânărul s-a manifestat violent la adresa lucrătorilor de poliție, folosind un limbaj injurios și chiar amenințător.

Procurorii au decis să disjungă cauza cu privire la infracțiunile de ultraj și vătămare corporală din culpă.

Trebuie spus că tânărul militar a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

Vizualizări: 2,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: