Nem Harghita! Detașare anulată pentru adjunctul șefului IPJ Gorj

Comisarul-șef Ion Frățilescu, adjunctul IPJ Gorj, a anulat, în instanță, dispoziția prin care a fost mutat cu serviciul la sute de kilometri de casă.

Frățilescu a fost detașat, începând cu 13 aprilie, pentru șase luni, la IPJ Harghita. Chiar dacă primea cu aproape 1.000 de lei/lună în plus la salariu, adjunctul Poliției Gorj nu a fost de acord cu mutarea și a contestat această decizie.

Concret, Frățilescu a cerut anularea Dispoziției inspectorului general al Poliției Române din 10.04.2020 prin care s-a dispus, „în mod cu totul nelegal, netemeinic și nejustificat”, detașarea sa la Harghita, în funcția de adjunct al șefului inspectoratului de poliție județean.
„Admite cererea în parte. Dispune anularea Dispoziţiei nr. 3060/10.04.2020. Respinge petitul privind nulitatea actelor ce au stat la baza emiterii actului contestat. Obligă pârâtul la 1.500 lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj”, este decizia instanței din 31 iulie.

Frățilescu nu este la prima detașare sau litigiu cu șefii din IGPR. În urmă cu câțiva ani, acesta a fost trimis să lucreze la Mehedinți.

Vizualizări: 3,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: