Revoltă în rândul cetățenilor din Cartierul Narciselor: Stăm în nămol până la gât. Ne-am săturat!

Zeci de cetățeni din Cartierul Narciselor din municipiul Târgu Jiu au protestat joi, fiind nemulțumiți de modul în care arată drumul din zona respectivă. Aceștia spun că au ajuns la limita răbdării, iar atunci când plouă trebuie să iasă din casă cu cizmele din cauza nămolului care se formează. Promisiuni au tot avut de 5 ani încoace, însă nimic nu s-a întâmplat.

Aproximativ 30 de oameni din Cartierul Narciselor s-au arătat extrem de revoltați de condițiile în care trăiesc. Târgujienii spun că, atunci când plouă, străzile din cartier devin adevărate mocirle. Firma care se ocupa de aceste lucrări de reabilitare a străzilor din cartierul respectiv nu a mai mișcat niciun pai, mai ales după moartea patronului, contractul fiind reziliat.

Oamenii își doresc să aibă condiții, ținând cont de impozitul pe care-l plătesc. Localnicii spun că au fost doar promisiuni, nimic mai mult. Taxele și impozitele sunt pentru teren în zona B, ca și cum ar sta într-o zonă centrală, spun aceștia.

”Să vină și să ne facă drumurile exact așa cum au fost înainte. Chiar suntem afectați cu toții, nu numai mașinile, ci și noi ca oameni. Cei mici ar vrea să se joace afară, nu avem unde să ne ducem cu ei aici. Unde? În nămoale? Mergem pe un câmp din apropiere, acolo îi mai plimbăm. Sunt numai promisiuni și atât. Așteptăm și noi un punct de vedere oficial, să vedem când o să primim și noi acest asfalt sau măcar piatră să ne pună. Taxele și impozitele sunt pentru teren în zonă B, asta înseamnă că suntem situați undeva spre centru. Nașa mea stă pe Eroilor și plătește același impozit ca și mine, dar eu stau în nămoale până în gât”, a spus o localnică.

Un alt cetățean spune că tot timpul colegii de la serviciu îl întreabă dacă face off-road, având mereu mașina plină de noroi: ”Mă întreabă dacă fac off-road sau dacă merg toată ziua cu mașina la munte. Nu, eu merg cu mașina în fața casei, în Cartierul Narciselor(…) Din martie și până acum s-a muncit maxim o lună de zile, suntem înțelegători, dar am ajuns la capătul răbdărilor. Am rămas mai rău decât ca înainte”, au spus câțiva târgujieni din zona Narciselor.

Șoferii sunt și ei indignați: ”Am o părere foarte proastă. Am schimbat mașina personală cu una 4x4. Se spune că locuiești la oraș, dar zici că stăm la sat. Impozitul îl plătesc ca la oraș. Dacă nu ești atent, nu mai ieși cu mașina din nămol”, a spus un șofer.

O altă problemă este iarna, atunci când oamenii trebuie să de la lopată toată zăpada să poată ieși cu mașina din curte. Nervii acumulați de atât amar de timp i-a făcut pe oameni să ajungă la ideea că ar putea să vândă locuințele, tocmai pentru că s-au săturat de promisiuni deșarte, spun ei.

Unul dintre oficialii Primăriei Târgu Jiu a vorbit despre această situație: ”Nu voi putea fi niciodată proiectant, diriginte de șantier, dar nici administrator de societate. Pe șantier cu lopata, nu mă pot duce”, a spus acesta.
 

Galerie foto


Vizualizări: 4,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: